Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/12206
Назва: Фактори формування та розвитку трудового потенціалу агропромислових підприємств
Інші назви: Факторы формирования и развития трудового потенциала агропромышленных предприятий
Factors of labor potential formation and development at agro-industrial enterprises
Автори: Зборовська, О. М.
Ключові слова: трудовий потенціал
кластерний аналіз
агропромислові підприємства
процес
трудовой потенциал
кластерный анализ
агропромышленные предприятия
процесс
labour potential
cluster analysis
agro-industrial enterprises
process
Дата публікації: 2013
Видавництво: Чернігів : ЧДІЕУ
Серія/номер: Науковий вісник ЧДІЕУ. Серія 1 : Економіка;№ 1 (17)
Короткий огляд (реферат): У статті наведено процесу кругообігу трудового потенціалу регіону. Доведено, що зовнішні для підприємства демографічні, соціальні процеси, стан освітніх послуг та сфери охорони здоров’я населення знаходяться в основі формування трудового потенціалу регіону. Згідно з даними, отриманими у ході досліджень найбільших підприємств Одеської області, визначено потребу в кадрах для сільського господарства, на середньострокову перспективу (5 років), яка становить понад 12160 осіб. Найбільшу потребу в робочій силі заявляють великі сільськогосподарські райони області: Ширяївський, Миколаївський, Березівський, Любашівський, Кодимський райони. Проведено кластерний аналіз забезпечення сільських районів Одеської області робочою силою. Застосування кластерного аналізу для оцінки забезпеченості кадрами управілння АПК показує його перевагу в порівнянні із традиційними методами, у яких порівняння виробляється за окремими показниками. Виділення кластерів дозволяє більш об'єктивно оцінити рівень забезпеченості кадрами, у тому числі кваліфікованими, у кожному окремому регіоні або господарстві, більш обґрунтовано підійти до визначення передових і відстаючих регіонів або господарств, що має велике значення для виявлення резервів підвищення рівня забезпеченості кадрами. Обґрунтовано рекомендації для розвитку трудового потенціалу агропромислових підприємств. Запропоновано напрями розширення спектра повноважень регіональних управлінь щодо формування механізму фінансування з різнорівневих бюджетів.
Опис: Зборовська, О. М. Фактори формування та розвитку трудового потенціалу агропромислових підприємств / О. М. Зборовська // Науковий вісник ЧДІЕУ. Серія 1 : Економіка. - 2013. - № 1 (17). - С. 111-117.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/12206
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник ЧДІЕУ. Серія 1, Економіка: збірник наукових праць – №1 (17).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
110-117.pdfстаття362,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.