Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/13293
Назва: Оцінка якості та безпечності функціональних харчових продуктів із застосуванням математичної моделі
Інші назви: Assessment of the quality and safety of functional food products using mathematical models
Оценка качества и безопасности функциональных пищевых продуктов с применением математической модели
Автори: Жулінська, О. В.
Свідло, К. В.
Ключові слова: функціональні харчові продукти
управління якістю та безпечністю
математичний метод
математичне сподівання
дисперсія
середнє квадратичне відхилення
центральний момент третього порядку
центральний момент четвертого порядку
коефіцієнт асиметрії та коефіцієнт ексцесу
functional foods
quality control and safety
mathematical method
mathematical expectation
dispersion
average quadratic deviation
the Central moment of third order
Central moment of fourth order
the coefficient of skewness and coefficient of kurtosis
функциональные пищевые продукты
управление качеством и безопасностью
математический метод
математическое ожидание
дисперсия
среднее квадратичное отклонение
центральный момент третьего порядка
центральный момент четвертого порядка
коэффициент асимметрии и коэффициент эксцесса
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; № 1 (7)
Короткий огляд (реферат): Процеси, що впливають на якість функціональної харчової продукції, мають різну природу, тобто їх показники якості різні, і вони мають різні шкали оцінювання, але на сьогодні не існує єдиної методики їх оцінювання, крім цього, різноманітність математичних методів вимагає глибокого наукового дослідження в частині оптимальності та ефективності. Аналіз наукової літератури показав, що існуючі математичні моделі (функції бажаності) дозволяють оцінювати якість продукції і процесів різної природи, але не розроблено дієвого математичного методу для визначення комплексного показника якості продукції функціонального призначення для застосування на виробництві. Роботу присвячено застосуванню математичного методу для визначення якості продукції функціонального призначення, у вигляді суміші розподілу найбільшого та найменшого значень випадкових величин, а також знайдено числові характеристики цієї суміші – це математичне сподівання, дисперсія, середнє квадратичне відхилення, центральний момент третього порядку, центральний момент четвертого порядку, коефіцієнт асиметрії та коефіцієнт ексцесу.
Опис: Жулінська, О. В. Оцінка якості та безпечності функціональних харчових продуктів із застосуванням математичної моделі / О. В. Жулінська, К. В. Свідло // Технічні науки та технології. – 2017. – № 1 (7). – C. 217-224.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13293
Розташовується у зібраннях:№1 (7)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
255.pdfстаття441,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.