Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17806
Назва: Досвід університетів ЄС у комерціалізації результатів наукових досліджень
Автори: Гонта, С. В.
Ключові слова: система вищої освіти
результати наукових досліджень
інтелектуальна власність
комерціалізація
інноваційна діяльність
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): Основою становлення інформаційної економіки є формування та реалізація науково-інноваційного потенціалу країни, своєрідними генераторами якого є заклади вищої освіти (ЗВО). Зростаючого значення набуває налагоджені тісної взаємодії між підприємницьким сектором, громадянським суспільством та державою у сфері комерціалізації результатів наукових досліджень університетів. У статті розглянуті моделі та принципи комерціалізації результатів науково-дослідної діяльності, що реалізуються на практиці в окремих університетах країн ЄС, зокрема в Каунаському технологічному університеті, Вільнюському університеті (Литва), Ягелонському університеті та Вроцлавському університеті науки та технологій (Польща). Акцент зроблено на дослідженні організаційного, управлінського та інфраструктурного аспектів просування науково-дослідної продукції на відповідні сектори ринку.
Опис: Гонта, С. В. Досвід університетів ЄС у комерціалізації результатів наукових досліджень / С. В. Гонта // Проблеми і перспективи економіки та управління - 2018. № 3 (15). С. 15-22.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17806
Розташовується у зібраннях:№3(15)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdfСтаття269,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.