Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19439
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМіщенко, О. Л.
dc.date.accessioned2020-06-02T09:35:22Z
dc.date.available2020-06-02T09:35:22Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/19439
dc.descriptionМіщенко, О. Л. Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. Л. Міщенко. - Чернігів, 2020. - 22 с.en_US
dc.description.abstractУ дисертації наведено сутнісний зміст основних понять предметного поля дослідження інноваційно-інвестиційного розвитку. На основі аналізу існуючих науково-теоретичних підходів розкрито сутність категорії «інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості». Виділено дві групи факторів, які впливають на активізацію інноваційно-інвестційного розвитку харчової промисловості. Обґрунтовано, що всі фактори перебувають у тісному взаємозв’язку. Встановлено, що харчова промисловість та її суб’єкти формують складну соціально-економічну систему, стан якої багато в чому визначається інноваційно-інвестиційним розвитком. Ідентифіковані різноякісні взаємопов’язані ефекти від активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості: науково-технічні, економічні, ресурсні, соціально-політичні, екологічні, фінансові, етнічно-культурні, бюджетні. Величина ефекту визначається швидкістю поширення інновацій. Обґрунтовано, що харчова промисловість відіграє визначну соціальну та стратегічну роль у житті суспільства, задовольняючи потреби населення в основному продуктах харчування. Аналіз тенденцій інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості України виділив фактори, які найбільш істотно впливають на інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості в Україні. Систематизовано основні проблеми розвитку харчової промисловості. В проектному розділі було розроблено концептуальні засади та комплекс практичних рекомендацій щодо активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості, а також обґрунтовано доцільність використання інтегративного підходу до активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЧернігівen_US
dc.subjectінноваціяen_US
dc.subjectінноваційно-інвестиційний розвитокen_US
dc.subjectхарчова промисловістьen_US
dc.subjectуправлінняen_US
dc.subjectактивізаціяen_US
dc.subjectмеханізмen_US
dc.subjectякістьen_US
dc.subjectефективністьen_US
dc.subjectнаціональна економікаen_US
dc.subjectинновацияen_US
dc.subjectинновационно-инвестиционное развитиеen_US
dc.subjectпищевая промышленностьen_US
dc.subjectуправлениеen_US
dc.subjectактивизацияen_US
dc.subjectмеханизмen_US
dc.subjectкачествоen_US
dc.subjectэффективностьen_US
dc.subjectнациональная экономикаen_US
dc.subjectinnovationen_US
dc.subjectinnovation and investment developmenten_US
dc.subjectfood industryen_US
dc.subjectmanagementen_US
dc.subjectintensificationen_US
dc.subjectmechanismen_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectefficiencyen_US
dc.subjectnational economyen_US
dc.titleАктивізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україніen_US
dc.title.alternativeАктивизация инновационо-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украинеen_US
dc.title.alternativeIntensification of Innovation and Investment Development of Food Industry in Ukraineen_US
dc.typeAutoreferaten_US
dc.description.abstractalt1В диссертации представлено содержание основных понятий предметного поля исследования инновационно-инвестиционного развития. На основе анализа существующих научно-теоретических подходов раскрыта сущность категории «инновационно-инвестиционное развитие пищевой промышленности». Выделены две группы факторов, влияющих на активизацию инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности. Обосновано, что все факторы находятся в тесной взаимосвязи. Установлено, что пищевая промышленность и ее субъекты формируют сложную социально-экономическую систему, состояние которой во многом определяется инновационно-инвестиционным развитием. Определены различные взаимосвязанные эффекты от активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности: научно-технические, экономические, ресурсные, социально-политические, экологические, финансовые, этнически-культурные, бюджетные. Величина эффекта определяется скоростью распространения инноваций. Обосновано, что пищевая промышленность играет значительную социальную и стратегическую роль в жизни общества, удовлетворяя потребности населения в основных продуктах питания. Анализ тенденций инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности Украины выделил факторы, которые наиболее существенно влияют на инновационно-инвестиционное развитие пищевой промышленности в Украине. Систематизированы основные проблемы развития пищевой промышленности. В проектном разделе были разработаны концептуальные основы и комплекс практических рекомендаций по активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности, а также обоснована целесообразность использования интегративного подхода к активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украине.en_US
dc.description.abstractalt2The dissertation presents the content of the basic concepts of the subject field of research of innovation and investment development. Based on the analysis of existing scientific and theoretical approaches, the essence of the category “innovative and investment development of the food industry” is revealed. Two groups of factors are identified that influence the intensification of innovative and investment development of the food industry. It is proved that all factors are closely interconnected. It has been established that the food industry and its subjects form a complex socio-economic system, the state of which is largely determined by innovation and investment development. Various interrelated effects from the intensification of innovation and investment development of the food industry are identified: scientific, technical, economic, resource, socio-political, environmental, financial, ethno-cultural, budget. The magnitude of the effect is determined by the speed of diffusion of innovation. It is proved that the food industry plays a significant social and strategic role in society, satisfying the needs of the population in basic food products. An analysis of the trends in innovation and investment development of the food industry of Ukraine highlighted the factors that most significantly affect the innovation and investment development of the food industry in Ukraine. The main problems of the development of the food industry are systematized. In the project section, conceptual foundations and a set of practical recommendations for enhancing the innovative and investment development of the food industry were developed, and the feasibility of using an integrative approach to enhancing the innovative and investment development of the food industry in Ukraine was substantiated.en_US
Розташовується у зібраннях:08.00.03 – економіка та управління національним господарством

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат МищенкоО.Л. сайт.pdf4,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.