Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19439
Назва: Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні
Інші назви: Активизация инновационо-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украине
Intensification of Innovation and Investment Development of Food Industry in Ukraine
Автори: Міщенко, О. Л.
Ключові слова: інновація
інноваційно-інвестиційний розвиток
харчова промисловість
управління
активізація
механізм
якість
ефективність
національна економіка
инновация
инновационно-инвестиционное развитие
пищевая промышленность
управление
активизация
механизм
качество
эффективность
национальная экономика
innovation
innovation and investment development
food industry
management
intensification
mechanism
quality
efficiency
national economy
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): У дисертації наведено сутнісний зміст основних понять предметного поля дослідження інноваційно-інвестиційного розвитку. На основі аналізу існуючих науково-теоретичних підходів розкрито сутність категорії «інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості». Виділено дві групи факторів, які впливають на активізацію інноваційно-інвестційного розвитку харчової промисловості. Обґрунтовано, що всі фактори перебувають у тісному взаємозв’язку. Встановлено, що харчова промисловість та її суб’єкти формують складну соціально-економічну систему, стан якої багато в чому визначається інноваційно-інвестиційним розвитком. Ідентифіковані різноякісні взаємопов’язані ефекти від активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості: науково-технічні, економічні, ресурсні, соціально-політичні, екологічні, фінансові, етнічно-культурні, бюджетні. Величина ефекту визначається швидкістю поширення інновацій. Обґрунтовано, що харчова промисловість відіграє визначну соціальну та стратегічну роль у житті суспільства, задовольняючи потреби населення в основному продуктах харчування. Аналіз тенденцій інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості України виділив фактори, які найбільш істотно впливають на інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості в Україні. Систематизовано основні проблеми розвитку харчової промисловості. В проектному розділі було розроблено концептуальні засади та комплекс практичних рекомендацій щодо активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості, а також обґрунтовано доцільність використання інтегративного підходу до активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні.
Опис: Міщенко, О. Л. Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. Л. Міщенко. - Чернігів, 2020. - 22 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/19439
Розташовується у зібраннях:08.00.03 – економіка та управління національним господарством

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат МищенкоО.Л. сайт.pdf4,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.