Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19901
Назва: Аналіз та модернізація конструкції обладнання для пакування замороженої продукції
Інші назви: Analysis and modernization of equipment construction for packaging of the frozen products
Автори: Залета, О. М.
Ключові слова: заморожена продукція
пакет
пакування
автомат
механізм
конструкція
проєктування
рукавоутворювач
frozen products
package
packaging
machine
mechanism
construction
design
sleeve former
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: 2;
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Заморожена продукція має високий попит серед споживачів. Для забезпечення збереження її органолептичних властивостей, зокрема й належного естетичного вигляду, необхідно правильно підібрати упаковку та визначеним чином здійснити технологічний процес пакування. Постановка проблеми. Основним реологічним недоліком замороженої продукції є її крихкість, ламкість, а отже, і висока чутливість до ударних навантажень, що можуть виникати під час реалізації технологічної операції фасування. Усунути цю проблему можна лише шляхом модернізації обладнання, що виконує цей процес. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У відомих дослідженнях, спрямованих на вдосконалення конструкції технологічного обладнання, розглядаються і застосовуються переважно точні методи оптимізаційного синтезу компонувань, у той час як вузькі інженерні завдання, одне з яких висвітлено в цій роботі, часто потребують індивідуального підходу та вирішуються евристичними методами, які значно менш формалізовані. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Існуюче обладнання, що призначене для пакування саме замороженої продукції, має складну конструкцію, значні габарити та не передбачає переналагодження, яке б впливало на швидкість переміщення продукції в упаковку. Постановка завдання. Виявлення механізму, який може впливати на швидкість переміщення сипкого продукту під час його пакування, та вдосконалення його конструкції таким чином, щоб зменшити сили ударної взаємодії частинок замороженої продукції між собою. Виклад основного матеріалу. У статті здійснено аналіз конструкції типового автомата для пакування сипких речовин Об’єктом проєктування є рукавоутворювач та спосіб його фіксації на рамі автомата Запропонований варіант модернізації полягає в застосуванні механізму регулювання кута нахилу рукавоутворювача. Результати проєктування представлені у вигляді складального кресленика, виконаного в CAD-середовищі, на якому зображено спосіб кріплення рукавоутворювача на рамі автомата, та механізм, який забезпечує його поворот на потрібний кут. Висновки відповідно до статті. У роботі розроблено елементи конструкції автомата для пакування сипких речовин, які дозволяють виконати його переналагодження, адаптоване під специфічні технологічні вимоги до пакування замороженої продукції. Одержані результати проєктування можуть бути використані для переоснащення типового автомата вертикального типу, що призначений для пакування продукції в тришовні полімерні пакети, з метою пакування сипкої або дрібноштучної замороженої продукції будь-якого походження. Запропонована розробка також може бути застосована при виготовленні нового обладнання аналогічного призначення.
Опис: Залета, О. М. Аналіз та модернізація конструкції обладнання для пакування замороженої продукції / О. М. Залета // Технічні науки та технології. - 2020. - № 2 (20). - С. 37-45.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/19901
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2020. – №2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Залета.pdfСтаття973,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.