Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20127
Назва: Особливості соціальної роботи з безробітною молоддю в Україні
Інші назви: Features of social work with unemployed youth in Ukraine
Автори: Нестеренко, О. В.
Ключові слова: безробіття
соціальна робота
сфера зайнятості
центр зайнятості
соціально-психологічне консультування
тренінг
unemployment
social work
employment
employment center
social and psychological counseling
training
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Проблема зайнятості населення стала однією з найгостріших соціальних проблем, з якими зіткнулося людство у XXІ столітті. Безробіття несе з собою не тільки бідність значним верствам населення, але й духовну та моральну деградацію людства. Тому вирішення проблеми зайнятості населення стоїть в числі найважливіших, першочергових завдань у будь-якій цивілізованій країні. Випускна кваліфікаційна робота присвячена вивченню теоретичних засад, аналітичних та практичних аспектів соціальної роботи з безробітною молоддю в Україні. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, бібліографії та додатків. У вступі до роботи обґрунтовуються актуальність обраної теми, її теоретичні та методичні засади, чітко окреслюються її основні завдання і методи дослідження. У першому розділі розкрито поняття, види та форми безробіття, його соціально-психологічні та соціально-економічні причини та наслідки, розглянуто нормативно-правове регулювання соціальної роботи з безробітними громадянами та організаційні засади діяльності центру зайнятості. Проаналізовано технології соціальної роботи з працевлаштування молоді у центрах зайнятості та особливості надання допомоги безробітній молоді. У другому розділі роботи описано результати емпіричного дослідження готовності безробітної молоді до професійної діяльності. Третій розділ присвячений формам та методам соціальної роботи з безробітною молоддю в центрах зайнятості. Детально розглянуто технології соціально-психологічного консультуваннята тренінг. У результаті дослідження зроблено висновки, що однією з основних установ, яка займається вирішенням питань безробіття серед молоді є центр зайнятості, який у свою чергу реалізовує політику зайнятості населення і забезпечує громадян відповідними гарантіями.
Опис: Нестеренко, О. В. Особливості соціальної роботи з безробітною молоддю в Україні : 231 Соціальна робота / О. В. Нестеренко; керівник роботи Децюк Т. М.; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2019. – 114 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20127
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
- Нестеренко О.В. (Децюк).pdfвипускна кваліфікаційна робота740,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.