Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20418
Назва: Оцінка конкурентоспроможності України на європейському ринку туристичних послуг
Інші назви: Assessment of Ukraine’s competitiveness in the european market of tourist services
Автори: Полковниченко, С. О.
Мурай, А. О.
Ключові слова: туристична послуга
ринок туристичних послуг
конкурентоспроможність України на ринку туристичних послуг
індекс конкурентоспроможності сектора подорожей та туризму
конкурентні переваги
tourist service
tourist services market
Ukraine's competitiveness in the tourist services market
travel and tourism competitiveness index
competitive advantages
Дата публікації: 2018
Серія/номер: Ефективна економіка;№ 12
Короткий огляд (реферат): У статті визначено конкурентоспроможність України на європейському ринку туристичних послуг. Досліджено позиції України у рейтингу Індексу конкурентоспроможності сектора подорожей та туризму країн світу за 2013 і 2017 роки порівняно із європейськими країнами. З’ясовано, що в Україні в достатній мірі не використовуються сприятливі передумови для належного розвитку в’їзного туризму, до яких відносяться її вигідне геополітичне положення, природно-рекреаційні та культурно-історичні ресурси. Визначено проблеми, які знижують конкурентоспроможність туристичного продукту України на європейському ринку. Проаналізовано позиції України за складовими Індексу конкурентоспроможності у сфері туризму, які об’єднані в чотири групи (субіндекси), за 14 укрупненими показниками, пов’язаними із в’їздом туристів. З’ясовано, що конкурентними перевагами України є охорона здоров’я та гігієна, людські ресурси та ринок праці, цінова конкурентоспроможність туристичної індустрії, культурні ресурси та ділові поїздки. Найгірші показники спостерігались за такими складовими Індексу конкурентоспроможності як рівень безпеки в країні та бізнес-середовище. Обґрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності України на європейському ринку туристичних послуг.
Опис: Полковниченко, С. О. Оцінка конкурентоспроможності України на європейському ринку туристичних послуг / С. О. Полковниченко, А. О. Мурай // Ефективна економіка. - 2018. - № 12.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20418
Розташовується у зібраннях:Полковниченко С. О.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Полковниченко, Мурай, стаття 2018.pdfстаття362,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.