Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20860
Назва: Особливості соціально-психологічної підтримки людей похилого віку в період пандемії
Автори: Абакумець, І. М.
Ключові слова: люди похилого та літнього віку
пандемія
короно вірусна хвороба
соціальна робота
соціальний працівник
elderly and elderly people
pandemic
coronavirus disease
Social Work
social worker
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Вважаємо за доцільне зазначити, що в даний період сучасності, людство зіткнулося з проблемою світового рівня – виникнення хвороби COVID-19, що вже набрало обертів пандемії. Перед світом в цілому та державою зокрема стоять ряд життєво-важливих питань, що стосуються не просто вирішення проблеми масової захворюваності, а й збереження економіки, системи соціального захисту, зміцнення системи охорони здоров’я тощо. Окрім цього, у розрізі питань допомоги суспільству, гостро постало питання підтримки людей поважного віку, адже вони виступають особами групи ризику в умовах пандемії. Тобто, хвороба є майже руйнівним інструментом для осіб пенсійного віку, спричиняє ряд ускладнень для їх здоров’я, призводить до смерті. Це слугує поштовхом для держави щодо введення карантинних обмежень, постановки перед суспільством певних вимог, в тому числі і перед людьми поважного віку. Випускна кваліфікаційна робота присвячена вивченню теоретичних засад, статистичних та емпіричних аспектів соціальної роботи з людьми похилого віку в період пандемії. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, бібліографії та додатків. У вступі до роботи обґрунтовуються актуальність обраної теми, її теоретичні та методичні засади, чітко окреслюються її основні завдання і методи дослідження. У першому розділі охарактеризовано людей похилого віку, як соціальну цінність та їхню участь в житті суспільства, а також розглянуто питання етапів старіння та психологічних характеристик осіб похилого віку на віковому етапі пізньої дорослості та проаналізовано питання соціально-психологічної підтримки. У другому розділі соціальної роботи описано результати емпіричного дослідження виявлення впливу пандемії на людей похилого віку. Третій розділ присвячений особливостям соціально-психологічної підтримки людей похилого віку в період пандемії та розроблено практичні рекомендації для цих осіб. У результаті дослідження зроблено висновки, що пандемія короно вірусної хвороби впливає на спілкування людей похилого віку та не дає змогу більше спілкуватися з рідними, друзями, а також відвідувати місця для активного відпочинку.
Опис: Абакумець, І. М. Особливості соціально-психологічної підтримки людей похилого віку в період пандемії : магістерська робота: 231 Соціальна робота / І. М. Абакумець; керівник роботи Максьом К. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2020. – 88 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20860
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1 Абакумець І.М. магістр 2020 рік.pdf560,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.