Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20861
Назва: Профілактика та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі
Автори: Балика, Б. О.
Ключові слова: конфлік
студентське середовище
агресивність
юнацький вік
профілактика
психокорекція
conflict
interpersonal conflicts
intrapersonal conflict
student environment
aggression
adolescence
prevention
psychocorrection
міжособистісні конфлікти
внутрішньоособистісний конфлікт
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Феномен міжособистісних конфліктів в студентському середовищі останнім часом викликає все більший інтерес науковців і практиків, про що свідчить стрімкий ріст кількості досліджень та публікацій з питань конфліктів, насильства та агресії молоді. Оскільки сучасна цивілізація не тільки не подолала подібні прояви, але й, значною мірою, модифікувала та розширила їх спектр, проблема міжособистісних конфліктів становить для науки надзвичайний інтерес у широкому фундаментальному та прикладному аспектах. Така ситуація потребує кардинальних змін щодо навчально-виховного процесу. І тому особливої уваги заслуговує проблема пошуку універсальних та новітніх технологій та методів запобігання та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі Актуальність проблеми магістерської роботи, полягає в недостатній дослідженості теоретичного та практичного рівня профілактики та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі в умовах ЗВО, наявності зазначених суперечностей, і необхідності їх вирішення, все це обумовило вибір теми дослідження: «Профілактика та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі». У розділі 1 досліджуються теоретичні підходи на проблематику міжособистісних конфліктів у студентському середовищі в умовах ЗВО, здійснюється аналіз поняття «міжособистісні конфлікти» та аналіз юнацькому періоду та причин формування міжособистісних конфліктів у студентському середовищі. В розділі 2 проводиться дослідження виникнення та причин формування міжособистісних конфліктів у студентському середовищі в умовах ЗВО. В розділі 3 визначається особливості роботи соціального працівника щодо профілактики та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі та пропонується авторська програма корекції міжособистісних конфліктів.
Опис: Балика, Б. О. Профілактика та подолання міжособистісних конфліктів у студентському середовищі : магістерська робота: 231 Соціальна робота / Б. О. Балика ; керівник роботи Захаріна М. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2020. – 91 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20861
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2 Балика Б.О. магістр 2020 рік.pdf807,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.