Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20992
Назва: Особливості соціалізації людей похилого віку в умовах територіального центру
Автори: Носок, С. І.
Ключові слова: людина похилого віку
соціалізація
чинники соціалізації
територіальний центр
криза похилого віку
соціальний працівник
elderly person
socialization
socialization factors
territorial center
crisis of old age
social worker
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі розглядається актуальне питання сьогодення – процес соціалізації людей похилого віку і вплив оточуючого середовища на формування психологічний якостей та індивідуальних особливостей на процес їх життєдіяльності. В роботі акцент робиться на виявлення чинників, які визначають процес соціалізації людей похилого віку в умовах територіального центру. Життя літніх людей після виходу на пенсію докорінно змінюється і це пов’язано з припиненням трудової діяльності, зменшенням кола спілкування, зміною соціальної ролі, виникненням почуттям непотрібності суспільству. Всі прояви негативних станів, які виникають у похилому віці утруднюють їх процес соціалізації. Проте, у тих людей похилого віку, які звернулися до територіального центру і є їх підопічними процес соціалізації має позитивним зміст і спрямований на покращення життєдіяльності людей похилого віку завдяки створенню середовища в якому будуть задовольнятися потреби людей похилого віку, що опосередковано впливає на процес їх соціалізації. У роботі здійснено спробу теоретично обґрунтувати проблему соціалізації людей похилого віку в умовах територіального центру, виявити чинники соціалізації та розробити програму соціалізації людей похилого віку в умовах територіального центру.
Опис: Носок, С. І. Особливості соціалізації людей похилого віку в умовах територіального центру : магістерська робота: 231 Соціальна робота / С. І. Носок; керівник роботи Коленіченко Т. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2020. – 81 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20992
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
34 Носок С.І. магістр 2020 рік.pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.