Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21173
Назва: Особливості психокорекції та психопрофілактики агресивної поведінки підлітків
Автори: Гарішина, А. В.
Тимофєєва, К. О.
Ключові слова: психокорекція
психопрофілактика
агресивна поведінка
підлітки
освітнє середовище
psychocorrection
psychoprophylaxis
aggressive behavior
adolescents
educational environment
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Агресивна поведінка - одне з центральних питань розуміння людської природи, тому вимагає детального вивчення як з боку спеціалістів різних галузей психології, так і соціологів, філософів, педагогів. На сьогоднішній день відмічається значний зріст агресії у різноманітних сферах життєдіяльності, зростають стимули до агресивної поведінки в масовій культурі, активно пропагується використання агресивних проявів для досягнення певних цілей у засобах масової інформації. Перший розділ присвячено теоретичним передумовам дослідження феномена агресивної поведінки. У другому розділі досліджуються психологічні аспекти агресивних виявів в підлітковому віці: чинники, особистісні та поведінкові прояви агресивності підлітків. Розділ 3 присвячено емпіричному дослідженню агресивних виявів у поведінці підлітків. В четвертому розділі надається комплекс заходів з психопрофілактики та психокорекції агресивної поведінки. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що: здійснено аналіз підходів до аналізу агресивної поведінки та уточнено зміст поняття «агресивна поведінка»; розкрито основні причини, які впливають на агресивну поведінку підлітків; виявлено особливості прояву агресивної поведінки у дітей підліткового віку; розроблено програму психокорекції та психопрофілактики агресивної поведінки підлітків.
Опис: Гарішина, А. В. Особливості психокорекції та психопрофілактики агресивної поведінки підлітків : магістерська робота : 231 Соціальна робота / А. В. Гарішина, К. О. Тимофєєва ; керівник роботи Філіпович В. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра креативних індустрій та соціальних інновацій. – Чернігів, 2020. – 117 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21173
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гарішина А.В., Тимофєєва К.О._магістр_2020.pdf882,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.