Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21285
Назва: Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива
Інші назви: Research of the use of sugar substitutes in the technology of the production of fruit and berry ice cream
Автори: Денисова, Н. М.
Карцан, В. Д.
Буяльська, Н. П.
Ключові слова: цукрозамінники
протеїн
морозиво плодово-ягідне
sugar substitutes
protein
fruit and berry ice cream
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: 2;(20)
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю введення до раціону населення продукції, що дозволяє знизити ризики виникнення ряду захворювань, пов’язаних із порушенням обмінних процесів. Постановка проблеми. Розроблення рецептури десертів з вдосконаленим білково-вуглеводним складом є достатньо складним, але перспективним завданням технологів харчових підприємств. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У наукових публікаціях показана перспективність введення в рецептуру заморожених десертів жиро- та укрозамінників, що дозволяє знизити їх глікемічний індекс. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Не досліджено одночасне використання в технології виготовлення заморожених десертів протеїну та цукрозамінників. Постановка завдання. Дослідження якісних властивостей зразків плодово-ягідгного морозива з удосконаленим білково-вуглеводним складом. Виклад основного матеріалу. Проведене оцінювання органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників зразків плодово-ягідного морозива з використанням у рецептурі протеїну, знежиреного молока та цукрозамінників – фруктози, стевії, сукралози та інуліну. Висновки відповідно до статті. Встановлено позитивний вплив фруктози та протеїну на якісні показники заморожених десертів. Розрахована собівартість сировини, що не перевищує базову. Запропоновано використання інших фруктових добавок для поліпшення вітамінно-мінерального складу продуктів.
Опис: Денисова, Н. М. Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива / Н. М. Денисова, В. Д. Карцан, Н. П. Буяльська // Технічні науки та технології. - 2020. - № 2 (20). - С. 263-268.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21285
Розташовується у зібраннях:Буяльська Н. П.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2020. – №2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20 Денисова.pdfСтаття795,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.