Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21499
Назва: Організація обліку та оподаткування підприємства рентними та ресурсними платежами ( на матеріалах ДП «Сосницярайагролісгосп»)
Автори: Бахир, С. Ю.
Ключові слова: лісове господарство
ресурсні платежі
рентна плата
земельний податок
облікова політика
ефективність
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Розглянуто історико-економічну сутність рентних та ресурсних платежів та їх види, методику розрахунку, нормативно-правове забезпечення обліку і оподаткування платежів. Наведено фінансово-економічну характеристику ДП «Сосницярайагролісгосп», оцінено показники фінансової стійкості підприємства. Проведено аналіз складу, динаміки та структури рентних і ресурсних платежів. Встановлено, що підприємство є платником земельного податку, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та води. Найбільшу питому вагу займає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів, що є логічним для галузі діяльності досліджуваного підприємства. Сформульовані пропозиції щодо: удосконалення діяльності підприємства яка впливає на нарахування рентних та ресурсних платежів шляхом: удосконалення контролю за незаконними рубками, сприяння вирішенню юридичних питань, удосконалення контролю за протипожежною безпекою, удосконалення контролю за здоров’ям лісових насаджень, уточнення обов’язків лісника та створення системи заохочення працівників на даній посаді; удосконалення облікової політики на ДП «Сосницярайагролісгосп» за рахунок деталізації рахунку 232 «Витрати на виробництво основної діяльності», введення окремого субрахунку для обліку рентних та ресурсних платежів та встановлення бази сум розподілу рентних та ресурсних платежів; підвищення економічної ефективності діяльності підприємства за рахунок запуску нової лінії виробництва та рекламуваня продукції. Основні результати дослідження спрямовані на вдосконалення методики й практики системи обліку та оподаткування рентними та ресурсними платежами суб'єкта господарювання та підвищення ефективності його господарської діяльності.
Опис: Бахир, С. Ю. Організація обліку та оподаткування підприємства рентними та ресурсними платежами (на матеріалах ДП «Сосницярайагролісгосп»): автореферат магістерської роботи : 071 Облік і оподаткування / С. Ю. Бахир ; керівник роботи Гливенко В. В.; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2020. – 12 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21499
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бахир_магістр_БООА_2020.pdf313,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.