Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21549
Назва: Актуальні проблеми правового регулювання вчинення кримiнальних правопорушень неповнолітніх
Автори: Кирдан, Ю.В.
Ключові слова: правопорушення
неповнолітні
підлітки
чинники правопорушень
фактори правопорушень
мас-медіа
ЗМІ
заходи запобігання вчиненню правопорушень
профілактичні заходи
правоохоронні органи
offenses
juveniles
adolescents
factors of offenses
factors of offenses
mass media
mass media
measures to prevent offenses
preventive measures
law enforcement agencies
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Аналіз вивчення вчинення правопорушень неповнолітніми полягає в низці причин. Негативні чинники, які впливають на формування протиправної поведінки із самого дитинства в особи, це не завжди гарні відносини в сім’ї, колі друзів та подальша самореалізація будь-якою метою у тому числі і за допомогою насильницьких методів. Такі чинники безумовно впливають на несформовану психіку неповнолітнього та молодий вік, що в майбутньому реалізується, як повсякденна модель відносин у суспільстві. Значне перенасичення реального життя віртуальним, де щогодинно відтворюються сцени насильства та агресії, своєю надмірністю призводить до деформації підсвідомості підлітка, що підтверджується низкою досліджень. Для запобігання даних неправомірних дій необхідно своєчасно та в достатній кількості проводити профілактичні заходи як серед групи ризику, такі загального населення. Тому, розробка таких програм та вплив на негативні чинники та фактори, що є підґрунтям для правопорушень є досить актуальним питанням на сьогоднішній день. У Розділі 1 автором зроблено аналіз характеристики особистості неповнолітнього правопорушника. У Розділі 2 досліджуються фактори, що впливають на формування протиправної поведінки неповнолітніх. Розділ 3 присвячений вивченню сучасного стану вчинень правопорушень на рівні одного регіону, його динаміка росту та проблем попередження злочинності неповнолітніх. Наукова новизна кваліфікаційної роботи полягає в здійснені аналізу факторів та чинників криміналізації неповнолітнього, за результатами, якого доведено, що на сучасному етапі нестабільної соціально-економічної ситуації в Україні необхідно констатувати наявність необхідних та достатніх підстав для криміналізації підлітків, на підставі проведеного історико-правового та порівняльно-правового дослідження проблем доведено, що рівень злочинності в окремо обраному регіоні відносно стабільний, чому сприяє своєчасне та систематичне проведення профілактичних заходів, визначено основні аспекти чинників, які впливають на протиправну поведінку та загальну криміналізацію неповнолітньої особи наведено приклади найпоширенішого впливу мас-медіа на психіку підлітків з подальшим закликом до агресії та жорстокості до суспільства, проаналізовано темпи розвитку вчинення правопорушень неповнолітніми на території Чернігівської області, виявлено, що найбільша частка припадає на злочини проти власності, визначено та запропоновано найефективніші способи проведення профілактичних заходів.
Опис: Кирдан, Ю. В. Актуальні проблеми правового регулювання вчинення кримiнальних правопорушень неповнолітніми: магістерська робота : 081 Право / Ю. В. Кирдан ; керівник роботи Колодій І. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра кримінального права та правосуддя. – Чернігів, 2020. – 98 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21549
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР Кирдан_.pdf1,11 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.