Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/22160
Назва: Удосконалення середньострокового бюджетного планування в Україні
Автори: Гончаренко, Ю. В.
Ключові слова: планування
середньострокове бюджетне планування
стратегічне бюджетне планування
бюджет
програмно-цільовий метод
доходи
видатки
planning
medium-term budget planning
strategic budget planning
budget
program-target method
revenues
expenditures
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретико-методичних засад реалізації середньострокового бюджетного планування в Україні та розробленню практичних рекомендацій щодо його вдосконалення. Розкрито сутність середньострокового бюджетного планування як інструменту вдосконалення процесу управління бюджетом країни з визначенням його складових, структури, функціональних особливостей та чинників, які мають змогу впливати на ефективність такого процесу. Уточнено взаємозв’язок стратегічного, середньострокового та річного бюджетного планування, визначено їх переваги та недоліки. Проведено аналіз рівня відхилень фактичних показників доходів та видатків бюджетів, їх утворюючих складових від запланованих як на державному, так і на місцевих рівнях. Визначено, що впровадження заходів оптимізації СБП та використання зарубіжного досвіду сприятиме: раціональному розподілу бюджетних ресурсів між рівнями бюджетної системи, зростанню рівня прогнозованості бюджетної політики держави, покращанню макроекономічного балансу, фіскальної дисципліни та інвестиційної привабливості країни.
Опис: Гончаренко, Ю. В. Удосконалення середньострокового бюджетного планування в Україні : магістерська робота : 072 Фінанси, банківська справа та страхування / Ю. В. Гончаренко ; керівник роботи Панченко О. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра фінансів, банківської справи та страхування. – Чернігів, 2020. – 106 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/22160
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гончаренко_магістр_ФБСС_2020.pdf2,32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.