Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/23280
Назва: Зовнішньополітична діяльність фашистської Італії в 1918-1939 рр.
Інші назви: Foreign policy activities of fashist Italy in 1918–1939
Автори: Козинець, О. Г.
Кравченко, О. В.
Ключові слова: міжвоєнний період
зовнішня політика
фашизм
Муссоліні
дуче
експансія
Mussolini
Duce
expansion
interwar period
foreign policy
fascism
Дата публікації: 2020
Видавництво: Запоріжжя
Серія/номер: ;№ 1
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено зовнішньополітичну діяльність Італії у міжвоєнний період. Італія займала одну із провідних позицій на міжнародній арені у той час. Це відбулося після становлення фашизму як провідної ідеології. Метою роботи є дослідження причин, які впливали на зовнішньополітичну діяльність Італії та процес розвитку зовнішньої політики країни у 1918–1939 рр. У 1919 році з Італією не рахувалися на міжнародній арені. Ситуація змінилися після приходу до влади Б. Муссоліні, який самостійно почав визначати зовнішню політику держави, яка ґрунтувалася на агресивному ставленні до інших країн. Муссоліні мав вирішити такі основні завдання: територіальне питання, які стосувалося розширення територій, підконтрольних фашистам, і посилення впливу Італії на міжнародній арені. У 1924 році Муссоліні невдало провів переворот і почав використовувати зовнішню політику для підвищення свого авторитету. Майже всю зовнішньополітичну діяльність Італії 1922–1932 рр. зумовлювала її інтеграція в американську систему стабілізації Європи. Америка вважала фашистську Італію стабілізуючим фактором у Західній Європі, тому Італія була інтегрована у Версальську систему, що впливало на діяльність її уряду в зовнішньополітичній діяльності. Фашистська Італія хотіла зблизитися з нацистською Німеччиною, підтримуючи нацистський уряд, що прийшов до влади в 1933 році, оскільки це був у першу чергу сильний союзник на міжнародній арені. В листопаді 1937 року Муссоліні створив вісь Берлін – Рим – Токіо. У цей час великий дуче бажав розширити Італію до розмірів колишньої Римської імперії. Поворотним моментом, який визначив подальшу долю Італії, був договір про дружбу, підписаний між нею та Німеччиною у травні 1939 року. Він був оборонного характеру і передбачав взаємну допомогу держав у веденні воєнних дій. Отже, фашистська ідеологія та особистість великого дуче Муссоліні мали вирішальний уплив на зовнішньополітичну діяльність Італії в міжвоєнний період з 1918 по 1939 роки. Отримавши владу, Муссоліні поставив собі за мету розширити межі Італії та побудувати імперію.
Опис: Козинець, О. Г. Зовнішньополітична діяльність фашистської Італії в 1918-1939 рр. / О. Г. Козинець, О. В. Кравченко // Юридичний науковий електронний журнал, 2020. - № 1. - С. 28-30.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/23280
Розташовується у зібраннях:Козинець О. Г.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7 Козинець О.Г., Кравченко О.В.pdf381,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.