Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/23920
Назва: Вплив режиму дня на стан здоров’я студентів
Автори: Горобей, М. П.
Зайцев, В. О.
Печко, О. М.
Самохін, М. К.
Ключові слова: біологічні ритми
десинхроноз
біологічний годинник
зміцнення здоров’я
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику розкривається сутність біологічних ритмів організму як основної властивості живого організму, його невід’ємної якості. В даний час є достовірні наукові дані про добову періодичність більше 400 функцій і процесів. Від них залежить фізіологічний стан, інтелектуальні можливості і навіть настрій людини, причиною цього є періодичне коливання концентрацій гормонів в крові. У посібнику детально обговорюються причини десинхронозу, наведено хронобіологічні докази шкідливості для здоров'я студентства недосипання, недотримання режиму дня. Викладено конкретні обґрунтовані пропозиції щодо дбайливого ставлення до свого «біологічного годинника» здоров’я, чіткого дотримання режиму сну, харчування, рухової активності і загартовування. Це сприятиме організації ефективного навчального процесу для повноцінного оволодіння необхідними знаннями, уміннями та навичками щодо зміцнення здоров’я і подальшої професійної діяльності фахівців із фізичної реабілітації.
Опис: Вплив режиму дня на стан здоров’я студентів : навчальний посібник для студ. спец. 227 «Фізична реабілітація», 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / М. П. Горобей, В. О. Зайцев, О. М. Печко, М. К. Самохін. – Чернігів : ЧНТУ, 2019. – 129 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/23920
Розташовується у зібраннях:Печко О. М.: монографії
Самохін М. К.: монографії
Зайцев В. О.: монографії
Медичні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вплив реж. дня_макет.pdfмонографія1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.