Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24245
Назва: Інформаційна технологія забезпечення функціональної безпеки мобільних пристроїв
Інші назви: Информационная технология обеспечения функциональной безопасности мобильных устройств
Information technology to ensure functional safety of mobile devices
Автори: Карпачев, І. І.
Ключові слова: mobile device
functional safety
API function
application functional chain signature
мобильное устройство
функциональная безопасность
ОС Android
модель прав доступа
API функция
сигнатура функциональной цепочки приложения
мобільний пристрій
функціональна безпека
ОС Android
модель прав доступу
API функція
сигнатура функціонального ланцюжка додатку
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена виявленню потенційно небезпечних програмних додатків задля забезпечення функціональної безпеки мобільних пристроїв, що функціонують на базі операційних систем Android. У межах роботи вперше запропонована класифікація типів небезпечних додатків, яка базується на групуванні дозволів на використання API функцій за ступенем потенційних впливів, що дає можливість оцінити додатки за рівнем небезпеки для користувача при прийнятті рішень на їх використання. Розроблена модель прав доступу при взаємодії ОС Android з програмними додатками, яка встановлює відношення між групами, дозволами та API функціями, що дає можливість використовувати псевдосимволи функцій для прискорення ідентифікації додатків. Удосконалено метод динамічного виявлення потенційно небезпечних додатків за рахунок використання сигнатур функціональних ланцюжків додатків, що будуються та порівнюються під час виконання додатків, що дозволяє оцінити ризик при їх ідентифікації. Набула подальшого розвитку інформаційна технологія забезпечення функціональної безпеки мобільних пристроїв, яка дозволяє здійснити динамічне управління процесами використання додатків ОС Android за рахунок аналізу виявленого вектору атаки. Розроблена інформаційна технологія має практичне втілення у вигляді програмного комплексу, до складу якого входять два програмних засоби, які працюють з використанням хмарного середовища та реалізовані на мовах С#, Kotlin і JavaScript.
Опис: Карпачев І. І. Інформаційна технологія забезпечення функціональної безпеки мобільних пристроїв : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.06 / І. І. Карпачев. - Чернігів, 2021. - 22 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24245
Розташовується у зібраннях:05.13.06 – інформаційні технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
05.13.06_Карпачев-автореферат.pdfавтореферат576,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.