Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24929
Назва: Соціальне підприємництво як інструмент подолання безробіття
Автори: Бондаренко, М. С.
Ключові слова: соціальне підприємництво
соціальне підприємство
безробіття
social entrepreneurship
social enterprise
unemployment
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена обґрунтуванню соціального підприємництва як інструменту подолання безробіття та виявлення рівня готовності безробітних відкрити власне соціальне підприємство за рахунок визначених рівнів, критеріїв та показників. Проблема безробіття є актуальною вже багато років для значної кількості країн світу, яка призводить до соціальної нерівності, маргіналізації, посилення соціальної напруги, зростання рівня злочинності. Безробіття має негативний вплив на психічне здоров’я людини - виникають депресивні стани, безсоння та збільшується кількість залежних людей від алкоголю та наркотиків. У зв’язку з поширення пандемії COVID-19 за останні два роки кількість безробітного населення в Україні зросла на 21,2 %, що зумовлює необхідність пошуку нових шляхів подолання даної соціальної проблеми. Одним з яких може бути розвиток соціального підприємництва. У першому розділі проаналізовані теоретичні аспекти соціального підприємництва як інструменту подолання безробіття, досліджено підходи до визначення понять «соціальне підприємництво», «соціальне підприємство» та «безробіття», визначені критерії та моделі соціального підприємства. Окреслено нормативно-правове регулювання соціального підприємництва в Україні та закордоном, проаналізовано досвід успішних вітчизняних та зарубіжних практик із соціального підприємництва. У другому розділі представлено емпіричне дослідження, визначено рівні, критерії та показники готовності безробітних відкрити власне соціальне підприємство, а також досліджено структуру та динаміку соціальних підприємств та безробіття в Україні. У третьому розділі роботи досліджено перспективи та проблеми розвитку соціального підприємства в Україні та розроблено тренінг-курс «Соціальне підприємство» як інструмент подолання безробіття.
Опис: Бондаренко, М. С. Соціальне підприємництво як інструмент подолання безробіття : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / М. С. Бондаренко ; керівник роботи А. М. Ревко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2021. – 88 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24929
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бондаренко М.С. кваліфікаційна робота МСРп-201.pdfВипускна кваліфікаційна робота1,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.