Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25095
Назва: Вплив удобрення та технології вирощування картоплі на поширення дитиленхозу
Автори: Шевченко, М. М.
Ключові слова: картопля
дитиленхоз
мікробний препарат Біогран
системи удобрення
potatoes
dithilenchosis
microbial preparation Biogran
fertilizer systems
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є технологія вирощування бульб картоплі за використання різних систем удобрення та Біограну. Картопля належить до культур, які значною мірою уражуються багатьма шкідливими мікроорганізмами грибного, бактеріального та фітогельмінтозного походження. Це зумовлено особливостями біології самої рослини: вегетативне розмноження дає можливість збудникам хвороб існувати в паразитично активній формі як у період вегетації на картоплині, так і в період зберігання у бульбах. Соковиті, багаті вуглеводами і водою картоплиння і бульби є сприятливим середовищем для всіх груп збудників захворювань. Значного поширення на бульбах картоплі в період зберігання набуває дитиленхоз – захворювання, що викликають фіто гельмінти. Результати досліджень показали, що за використання мінеральної, органо-мінеральної та органічної систем удобрення спостерігається підвищення стійкості рослин до Ditylenchus destructor у порівнянні з контролем. Мікробний препарат комплексної дії Біогран значно пригнічував поширення дитиленхозу у порівнянні з контролем, та особливо при поєднаному застосування з мінеральними та органічними системами добрив, чим покращували загальний фітосанітарний стан насаджень картоплі сорту Белароза.
Опис: Шевченко, М. М. Вплив удобрення та технології вирощування картоплі на поширення дитиленхозу : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / М. М. Шевченко ; керівник роботи О. Ю. Локоть ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2021. – 56 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25095
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШевченкоІгор-магістр-2021.pdf.pdfВипускна кваліфікаційна робота1,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.