Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25096
Назва: Вплив системи удобрення, сидератів та бактеріальних препаратів на урожайність чіпсової картоплі при використанні крапельного поливу
Автори: Шумейко, А. Г.
Ключові слова: система
удобрення
сидерат
бактеріальний препарат
урожайність
чіпсова картопля
крапельний полив
system
fertilization
siderate
bacterial preparation
crop capacity
potato chips
drip irrigation
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Однією з найважливіших галузей економіки України є сільське господарство. Світовий попит на продукти переробки картоплі дуже високий та постійно зростає, рівень цін залишається конкурентним. Якщо Україна хоче експортувати, картопляний сектор повинен мати можливість виробляти якісну продукцію з конкурентними цінами. Картопля – цінна технічна, продовольча і кормова культура. Вуглеводи у вигляді крохмалю, являються головним харчовим компонентом. Актуальність теми. Дослідження ґрунтується на оцінці факторів технології вирощування, технології зрошувальних систем. Мета роботи: визначити вплив регуляторів росту, добрив та бактерій на ріст, розвиток та формування врожайність чіпсової картоплі. Для реалізації поставленої мети потрібно враховувати: - морфологічні особливості чіпсових сортів картоплі; - визначити вплив бактерій на розвиток картоплі; - визначити вплив регуляторів росту на розвиток картоплі; - розрахувати економічну ефективніссть досліджувальних елементів технології. Об’єктом дослідження: процеси росту і розвитку чіпсових сортів картоплі під впливом різних факторів. Предмет дослідження: сорти чіпсової картоплі, бактерії, добрива, сидерати, регулятори росту. Дослідження проводились за допомогою таких методів: 1. Спостереження - цілеспрямоване вивчення предметів, що спирається в основному на дані органів почуттів (відчуття, сприйняття, уявлення). У ході спостереження отримуються знання не тільки про зовнішні сторони об'єкта пізнання, але - в якості кінцевої мети - про його істотні властивості і відносини. 2. Експеримент - активне і цілеспрямоване втручання у перебіг досліджуваного процесу, відповідну зміну об'єкта або його відтворення в спеціально створених і контрольованих умовах. 3. Порівняння - пізнавальна операція, що лежить в основі суджень про подібність або відмінність об'єктів. За допомогою порівняння виявляються якісні та кількісні характеристики предметів. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що технологія вирощування картоплі з використанням зрошувальних систем дуже цікава розробка, яка ще не вдосконалена, інформації дуже багато та мало хто впроваджує таку технологію, господарства які використовують практично таку технологію в Україні дуже мало. Використання регуляторів росту підтверджено дослідами господарства та може буду впроваджена в технології інших сільськогосподарських підприємств. Апробація матеріалів випускної кваліфікаційної роботи. Шумейко, А. Г. Стан та перспективи вирощування картоплі в Україні та світі. Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.- практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт. 2020 р.) . Іновації в технології вирощування картоплі. Інноваційний розвиток інформаційного суспільства: економіки-управлінські, правові та соціокультурні аспекти: IX Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 22 грудня 2020 р.).
Опис: Шумейко, А. Г. Вплив системи удобрення, сидератів та бактеріальних препаратів на урожайність чіпсової картоплі при використанні крапельного поливу : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / А. Г. Шумейко ; керівник роботи М. М. Селінний ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2021. – 44 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25096
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШумейкоА.Г. - магістр - 2021.pdfВипускна кваліфікаційна робота2,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.