Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25155
Назва: Організація обліку, аналіз та аудит розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість
Автори: Овчаренко, В. О.
Ключові слова: податок на додану вартість
європейський досвід
податкова накладна
податковий кредит
податкові зобов’язання
облікова політика
аналіз
організація обліку
european experience
tax bill
tax credit
tax liabilities
accounting policy
analysis
organization of accounting
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено поняття податку на додану вартість, теоретичні, методичні і практичні положення організації обліку, аналізу та аудиту розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість, а також необхідність розробки шляхів їх удосконалення. У кваліфікаційній роботі розглядаються сутність, функції та значення податку на додану вартість для держави та підприємства, порівняно досвід європейських країн в становленні податкових ставок на прикладі ПДВ та акцентується увага на особливостях застосування їх в Україні, проаналізовано нормативно – правову базу з питань організації обліку та аудиту ПДВ на вітчизняних підприємствах. Розкривається стан та перспективи розвитку торговельної галузі в Україні. Досліджено вплив зовнішніх і внутрішніх факторів на діяльність підприємства, встановлено конкурентні переваги компанії Здійснено загальну характеристику статутної діяльності підприємства, розглянуті основні елементи облікової політики. Проаналізовано фінансово-економічні показники діяльності підприємства, описано особливості організації бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість на підприємстві ТОВ «БЕТТА-СЕРВІС», проаналізовано податкове навантаження З ПДВ на підприємстві за останні роки. Обґрунтовано напрямки удосконалення організації обліку, аналізу та аудиту розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість на підприємстві ТОВ «БЕТТА-СЕРВІС», було запропоновано заходи для удосконалення роботи бухгалтерської служби, документообігу та облікової політики підприємства; заходи для підвищення ефективності обліку і контролю розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість на підприємстві. За результатами дослідження сформульовані висновки щодо теоретичних та нормативно-методичних основ організації бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість. Одержані результати можуть бути використані для удосконалення діяльності підприємства та системи бухгалтерського обліку, контролю своєчасності і достовірності відображення інформації в облікових регістрах і фінансовій звітності по розрахунках з бюджетом з податку на додану вартість, а також сприятимуть фінансовій стабільності підприємства.
Опис: Овчаренко, В. О. Організація обліку, аналіз та аудит розрахунків з бюджетом з податку на додану вартість : автореферат кваліфікаційної роботи : 071 «Облік і оподаткування» / В. О. Овчаренко ; керівник роботи Ю. М. Перетятько ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2021. – 15 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25155
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Овчаренко_магістр_БООА_2021.pdfАвтореферат339,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.