Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25166
Назва: Організація обліку, аналіз та оподаткування на підприємствах малого бізнесу
Автори: Шелест, А. С.
Ключові слова: облік
аналіз
оподаткування
суб’єкти малого бізнесу
обліково-аналітична система
фінансова звітність
облікова політика
управління підприємством
спрощена система оподаткування
спрощений план рахунків
спрощена форма бухгалтерського обліку
accounting
analysis
taxation
small business entities
accounting and analytical system
financial reporting
accounting policy
enterprise management
simplified taxation system
simplified chart of accounts
simplified form of accounting
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Досліджені класифікаційні підходи поняття «малий бізнес», наведені критерії віднесення підприємств до суб’єктів малого бізнесу згідно норм чинного законодавства, охарактеризовано порядок складення ними фінансової звітності в Україні, розглянуто особливості організації обліку та оподаткування на малому підприємстві. Досліджено сучасний стан економічного розвитку малого бізнесу в Україні та у Чернігівській області, наведено динаміку основних показників їх діяльності. Оцінено фінансово-економічні показники діяльності ТОВ «Кондитерська фабрика «Десна», охарактеризовано динаміку обсягу та структуру майна підприємства та джерел його фінансування, рівень основних фінансових показників, проаналізовано облікову політику на підприємстві. Встановлено, що підприємство обрало загальну систему оподаткування, нараховуючи та сплачуючи податки і збори, передбачені ПКУ, у тому числі воно є платником податку на прибуток. Поряд з цим, на підприємстві використовується спрощена форма фінансової звітності малого підприємства. Розроблені рекомендації щодо вдосконалення організації обліку на досліджуваному підприємстві, наведені рекомендації щодо покращення фінансового стану та підвищення ефективності його діяльності. За результатами дослідження сформульовані пропозиції щодо: вдосконалення облікової політики підприємства (шляхом визначення строки проведення інвентаризації активів і зобов’язань та затвердити постійно діючу інвентаризаційну комісію; затвердити порядок переоцінки основних засобів і визначення порогів суттєвості; уточнити вартісний критерій визнання основних засобів та МНМА згідно ПКУ; проводити оцінку вибуття запасів за методом середньозваженої собівартості; для обліку ТЗВ та МШП відкрити окремі субрахунки та ін.); визначення ціни договору з метою мінімізації податкових ризиків; впровадження заходів із забезпечення фінансової стійкості шляхом адаптації підприємства до зовнішніх шоків, розширення позицій у товарних ринкових сегментах, оптимізації структури активів і пасивів, технічного переоснащення та підвищення якості продукції, зниження поточного рівня заборгованості підприємства; впровадження системи внутрішнього податкового комплаєнсу тощо.
Опис: Шелест, А. С. Організація обліку, аналіз та оподаткування на підприємствах малого бізнесу : автореферат кваліфікаційної роботи : 071 «Облік і оподаткування» / А. С. Шелест ; керівник роботи Т. В. Клименко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2021. – 15 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25166
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шелест_магістр_БООА_2021.pdfАвтореферат307,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.