Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25176
Назва: Розвиток online-сервісів у сфері земельних відносин в Україні
Автори: Школоберда, Т. Г.
Ключові слова: onlin-сервіс
земельні відносини
діджиталізація
електронне урядування Держгеокадастру
onlin-service
land relations
digitalization
e-government of the State Geocadastre
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження – нормативно-правове забезпечення та розвиток діджиталізації, цифрових інновацій та електронного урядування у сфері земельних відносин. Об’єктом дослідження є процеси цифрової трансформації та розвиток online-сервісів, адміністративних електронних послуг у сфері земельних відносин, функціонал Публічної кадастрової карти, порталу метаданих, національної інфраструктури геопросторових даних України. Мета дослідження – визначення основних принципів функціонування online-сервісів, аналіз процесів діджиталізації, розвитку цифрових інновацій, електронного урядування, дослідження практичного застосування цифрових технологій у сфері земельних відносин, визначення стратегічних цілей і напрямів подальшого розвитку галузі. Для написання магістерської роботи використовувались загальнонаукові методи дослідження відповідно до обраної теми, де можна виокремити два рівні методів: 1) емпіричний, на якому відбувався процес накопичення фактів; 2) теоретичний — досягнення синтезу знань. При емпіричному дослідженні застосовувалось спостереження – систематичне цілеспрямоване вивчення об'єкта, тобто процесів цифрової трансформації та розвитку online-сервісів, адміністративних електронних послуг у сфері земельних відносин. Спостереження як метод пізнання надав можливість отримати первинну інформацію у вигляді сукупності емпіричних даних з метою первинної схематизації об'єктів. У роботі застосовано метод порівняння – різні об'єкти чи явища можуть порівнюватися безпосередньо або опосередковано через їх порівняння з будь-яким іншим об'єктом (еталоном), що використано для характеристики цілісності, доступності та інтероперабельності реєстрів. Крім того, для досягнення мети дослідження, визначення основних принципів функціонування та подальшого розвитку online-сервісів у сфері земельних відносин, застосовувались методи абстрагування, аналізу і синтезу, індукції і дедукції, моделювання.
Опис: Школоберда, Т. Г. Розвиток online-сервісів у сфері земельних відносин в Україні : випускна кваліфікаційна робота : 193 «Геодезія та землеустрій» / Т. Г. Школоберда ; керівник роботи І. В. Корнієнко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра геодезії, картографії та землеустрою. – Чернігів, 2021. – 112 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25176
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Школоберда_магістр_2021.pdfВипускна кваліфікаційна робота3,82 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.