Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25848
Назва: Інформаційні технології для систем підтримки прийняття рішень з інфрачервоного сушіння зерна
Інші назви: Information technologies for decision support systems оn infrared grain dehydration
Автори: Матус, Ю. В.
Осипова, Т. Ю.
Гусєв, Б. С.
Сагун, А. В.
Ключові слова: drying
infrared
grain
computer systems
mathematical model
heat flux
сушка
інфрачервоне
зерно
комп’ютерні системи
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 4 (26)
Короткий огляд (реферат): У статті представлено результати науково-методичного дослідження проблеми інформаційної підтримки технологічних процесів сушіння зерна на основі технології інфрачервоного випромінювання. Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень. Запропонована удосконалена модель процесу інфрачервоного сушіння для зернових культур, яка на відміну від існуючих орієнтована на застосування в системах підтримки прийняття рішень при організації процесу сушіння. Результатами експериментів доведено, що за рахунок значного збільшення щільності теплового потоку на поверхні опромінюваного матеріалу та проникнення всередину матеріалу інфрачервоних променів, використання інфрачервоних променів посилює процес сушіння зерна. Доведено, що використання сучасних інформаційних технологій, раціональних схем і режимних параметрів процесів інфрачервоного сушіння зерна, дозволять скоротити час видалення вологи при «дбайливих» режимах сушіння для забезпечення необ- хідних якісних показників продукту. Доведено, що застосовування сучасних інформаційних технологій, керованого плану процесу інфрачервоного сушіння зерна та параметрів моделі дозволить скоротити час сушки та забезпечити відповідність вимогам якості до отриманої продукції.
Опис: Матус, Ю. Інформаційні технології для систем підтримки прийняття рішень з інфрачервоного сушіння зерна / Ю Матус, Т. Осипова, Б. Гусєв, А. Сагун // Технічні науки та технології. – 2021. – № 4 (26). – С. 75-86.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25848
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2021. – №4 (26)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Technical sciences and technologies 4(26)2021_печать-75-86.pdfстаття613,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.