Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26396
Назва: Застосування сучасних геодезичних методів для створення топографічного плану селища міського типу
Автори: Зуй, Д. В.
Ключові слова: топографічний план селища міського типу
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Інтенсивний розвиток народного господарства посилює навантаження на картографічні дані регіону. Без великомасштабних карт і точних ландшафтних планів неможливо ефективно вирішувати завдання великомасштабної забудови, мережі доріг, мереж трубопроводів. У наш час технології не стоять на місці. На зміну старим приходять цифрові та лазерні пристрої. На зміну традиційним методам приходить використання різних нових технологій. На додаток до традиційних методів аерофотозйомки все більш необхідною стає зйомка безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Зокрема, цей процес з’явився в останні роки – на тлі постійного зростання популярності надлегких безпілотних літальних апаратів (загальна назва цих безпілотників за кордоном – дрони) і типів гелікоптерів. Сьогодні дрони розвиваються з неймовірною швидкістю, дрони бажані для використання практично в будь-якій сфері діяльності. Метод дистанційного картографування за допомогою безпілотних літальних апаратів стає все більш перспективним способом отримання геодезичної основи в містобудівних роботах, особливо для виготовлення сучасних великомасштабних цифрових карт. Сьогодні ці просторові зображення здебільшого використовуються для землеустрою та містобудування. Завдяки використанню безпілотних літальних апаратів економічні витрати на аерофотозйомку знижуються, а якість знімків підвищується в рази. Використання безпілотних літальних апаратів відкриває широкі можливості і перспективи для аерофотозйомки, забезпечує точність, швидкість і надійність збору даних. Сьогодні безпілотні літальні апарати незамінні для завдань, пов’язаних зі збором, обробкою та відображенням геодезичної та картографічної інформації. 4 Об’єкт дослідження: Застосування сучасних геодезичних методів для створення топографічного плану селища міського типу. Предмет дослідження: точність визначення координат на ортофотоплані масштабу 1:2000. Мета дослідження: визначення точності планово-висотного аерознімання з використанням БПЛА в масштабі 1:2000. Ідея полягає у розробці методики з визначення точності планово-висотних координат об’єктів на ортофотоплані масштабу 1:2000, отриманому за результатами аерознімання з використанням БПЛА Mavic 2 pro і опрацюванню результатів знімання за допомогою програмного продукту AgisoftPhotoscan.
Опис: Зуй, Д. В. Застосування сучасних геодезичних методів для створення топографічного плану селища міського типу : випускна кваліфікаційна робота : 193 "Геодезія та землеустрій" / Д. В. Зуй ; керівник роботи С. Д. Крячок ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра геодезії, картографії та землеустрою. – Чернігів, 2022. – 100 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26396
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Зуй Д.В..pdfдиплом2,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.