Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26570
Назва: Соціальне підприємництво як інструмент формування соціального капіталу та вирішення проблем суспільства
Автори: Гапон, К. С.
Ключові слова: соціальне підприємництво
соціальний капітал
соціальний підприємець
соціальне підприємство
індивідуальний соціальний капітал
загальний соціальний капітал
social entrepreneurship
social capital
social entrepreneur
social enterprise
individual social capital
total social capital
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Процеси глобалізації у світі та процеси, запущені реформою децентралізації в Україні принесли новітні виклики перед українським суспільством. Соціальне підприємництво у світі набуває більшого поширення і розвитку. Такі тенденції мають місце і в Україні. Будучи достатньо новим явищем соціальне підприємництво здійснює розвантаження соціальної сфери, що є дуже цінним для українських реалій. Новітні зміни в Україні, які принесла повномасштабна війна підштовхує людей до об’єднання між собою, що сприяє формуванню соціального капіталу. Відповідно, нові виклики породжують актуальність дослідження проблеми розвитку соціального підприємництва як інструменту формування соціального капіталу та вирішення проблем суспільства. У першому розділі кваліфікаційної роботи нами здійснено теоретичний аналіз наукових джерел з питань соціального капіталу, соціального підприємництва, виокремлено компоненти соціального капіталу, окреслено соціальне підприємництво як спосіб розв’язання соціальних проблем громадян. Другий розділ містить алгоритм проведення емпіричного дослідження, визначено рівні, критерії, показники дослідження та проведено аналіз результатів анкетування здобувачів вищої освіти щодо їх уявлення про соціальне підприємництво як інструмент формування соціального капіталу та вирішення соціальних проблем. Третій розділ кваліфікаційної роботи містить визначені вектори розвитку соціального підприємництва як інструменту формування соціального капіталу на основі проведеного теоретичного і емпіричного дослідження. Розроблено тренінг-курс «Соціальне підприємництво та соціальний капітал».
Опис: Гапон, К. С. Соціальне підприємництво як інструмент формування соціального капіталу та вирішення проблем суспільства : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / К. С. Гапон ; керівник роботи А. М. Ревко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кaфeдрa сoціaльнoї рoбoти. – Чернігів, 2022. – 97 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26570
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2 Гапон К. С. маг.КР МСР-211 2022 кафедра СР.pdfдиплом1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.