Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/26599
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Соседова, К. Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-20T09:49:55Z | - |
dc.date.available | 2023-01-20T09:49:55Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26599 | - |
dc.description | Соседова, К. Ю. Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. Ю. Соседова ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 69 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Предметом дослідження є аналіз фальсифікації молочної продукції в Україні і в Португалії. Об’єкт роботи – стан молочної продукції в Україні та в Португалії. Мета кваліфікаційної роботи – проаналізувати фальсифікацію молочної продукції, виявити найбільш поширені методи підробки. У кваліфікаційній роботі здійснено оглаяд літературних джерел молочної промисловості двох країн; визначено актуальність проблеми з огляду на чинники, які впливають на якість молочних продуктів. Проаналізовано історичні дані з галузі, розвиток молочних виробництв, розглянуто динаміку спаду експорту молочних продуктів в Україні. Вказано проблеми у виробництві, зокрема в розведені сільськогосподарських тварин, в оснащенні галузі. Описано найпоширеніші методи фальсифікації молока та молочних продуктів, вказано лабораторні методи для виявлення підробок. Проведено експериментальний аналіз складу йогуртів і сирків кисломолочних, які представлені на українському та португальському ринках. Надано рекомендації щодо уникнення фальсифікації продукції. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | молочна промисловість | uk_UA |
dc.subject | фальсифікація | uk_UA |
dc.subject | йогурти | uk_UA |
dc.subject | молочна продукція в Португалії | uk_UA |
dc.subject | молочні альтернативи | uk_UA |
dc.subject | рослинне молоко | uk_UA |
dc.subject | dairy industry | uk_UA |
dc.subject | adulteration | uk_UA |
dc.subject | yogurts | uk_UA |
dc.subject | dairy products in Portugal | uk_UA |
dc.subject | dairy alternatives | uk_UA |
dc.subject | vegetable milk | uk_UA |
dc.title | Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The subject of the study is the analysis of falsification of dairy products in Ukraine and Portugal. The object of the work is the state of dairy products in Ukraine and Portugal. The purpose of the qualification work is to analyze the falsification of dairy products, identify the most common methods of forgery. In the qualifying work, an overview of the literary sources of the dairy industry of the two countries was carried out; the relevance of the problem is determined, taking into account the factors that affect the quality of dairy products. Historical data from the industry, the development of dairy production, and the dynamics of the decline in the export of dairy products in Ukraine were analyzed. Problems in production, in particular in the breeding of agricultural animals, in the equipment of the industry are indicated. The most common methods of falsification of milk and dairy products are described, laboratory methods for detecting fakes are indicated. An experimental analysis of the composition of yogurts and sour milk curds, which are presented on the Ukrainian and Portuguese markets, was carried out. Recommendations on avoiding product counterfeiting are provided. Key words: dairy industry, adulteration, yogurts, dairy products in Portugal, dairy alternatives, vegetable milk. | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Дипломні роботи освітнього ступеня магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диплом магістра МХТ-211 Соседова.pdf | диплом | 8,38 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.