Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26628
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКорнієць, А. В.-
dc.date.accessioned2023-01-23T09:27:01Z-
dc.date.available2023-01-23T09:27:01Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/26628-
dc.descriptionКорнієць, А. В. Агроекономічний аналіз росслиницької галузі зони Полісся та удосконалення технології вирощування часнику в зоні Полісся : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / А. В. Корнієць ; керівник роботи М. М. Селінний ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2022. – 65 с.uk_UA
dc.description.abstractМета дипломної роботи є: вивчення стану виробничої діяльності рослинницької галузі зони полісся, та заходи поліпшення технології вирощування часнику в зоні полісся. Об’єктом дослідження є: рослинницька галузь сільськогосподарського кооперативу «Нива». Предметом дослідження є технології вирощування часнику в зоні полісся та сільськогосподарському кооперативі «Нива». Методи дослідження: метож спостереження, конкретизація, абстрактно-логічний метод, порівняльний та економічний аналізи, узагальнення. Результат: згідно річної звітності господарства за 2010 рік зроблено висновок на основі спостереження та порівняння, що сільськогосподарський кооператив «Нива» нехтує удосконаленням технології вирощування будь-яких культур, використовує виключно екстенсивні типи технологій, тобто розширює посівні площі задля отримання прибутку. Як результат можна охарактеризувати низький технологічний прогрес в кооперативі. Часник був загальним предметом дослідження не тільки у кооперативі, а у зоні полісся. Згідно данних таблиць врожайності часнику протягом 2019-2021 роках можна сказати що рівень врожайності часнику була середньою і нестабільною, коливалася у межах 70-90 ц/га. Було запропоновано на основі порівняльних методів системи заходів по насінництву, сівозміні і приготування грунту, а також впровадження зелених добрив способом їх підсіву під деякі культури в сівозміні. За умов суворого впровадження удосконалених заходів потенційна урожайність часнику буде коливатися в межах не менше 90-95 ц/га. У відсотковому співвідношенні урожайність зросте на 15 відсотків.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧернігів : НУ "Чернігівська політехніка"uk_UA
dc.subjectчасникuk_UA
dc.subjectсистема удобренняuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectgarlicuk_UA
dc.subjectfertilization systemuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectprofituk_UA
dc.titleАгроекономічний аналіз росслиницької галузі зони Полісся та удосконалення технології вирощування часнику в зоні Поліссяuk_UA
dc.title.alternativeAgro-economic analysis of the Roslynytsia branch of the Polisia region and improvement of garlic cultivation technology in the Polisia regionuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
dc.description.abstractalt1The diploma thesis aims to study the state of production of the plant industry in the Polisia zone and measures to improve the technology of growing garlic in the Polisia zone. The object of the research is the crop industry of the agricultural cooperative "Niva". The subject of the study is the technology of growing garlic in the forest zone and the Niva agricultural cooperative. Research methods: observation method, specification, abstract-logical method, comparative and economic analyses, and generalization. Result: according to the annual report of the farm for 2010, it was concluded on the basis of observation and comparison that the agricultural cooperative "Niva" neglects the improvement of the technology of growing any crops, uses exclusively extensive types of technologies, that is, expands the cultivated area for the sake of profit. Low technological progress in the cooperative can be characterized as a result. Garlic was a joint research subject not only in the cooperative but also in the forest area. According to these garlic yield tables during 2019-2021, the level of garlic yield was average and unstable, ranging from 70 to 90 c/ha. Therefore, based on comparative methods, a system of measures for seeding, crop rotation and soil preparation was proposed, as well as the introduction of green fertilizers by sowing them under some crops in crop rotation. Under the conditions of strict implementation of the improved measures, the potential yield of garlic will fluctuate in the range of at least 90-95 c/ha. In percentage terms, productivity will increase by 15 per cent.uk_UA
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Корнієць А.В.-магістр-2022.pdfдиплом1,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.