Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26654
Назва: Організація обліку розрахунків з дебіторами (на матеріалах ТОВ «ВТФ «АВЕ САН»)
Автори: Палєєва, В. Р.
Ключові слова: дебіторська заборгованість
розрахунки
облік
звірка
дебітори
оборотність
погашення
оплата
списання
нарахування
резерв
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів обліку та аналізу організації бухгалтерського обліку розрахунків з дебіторами, а також розробка заходів удосконалення обліку розрахунків з дебіторами і пропозицій з мінімізації боргів покупців і замовників перед підприємством. У першому розділі розглядаються теоретичні аспекти бухгалтерського обліку дебіторської заборгованості в частині вивчення сутності поняття, виділення видів, наведення методики обліку та огляд особливостей аналізу дебіторської заборгованості підприємства. У другому розділі розкривається характеристика переробної галузі, розраховуються фінансово-економічні показники діяльності комерційного підприємства, досліджується система обліку операцій з дебіторською заборгованістю, детально здійснений аналіз складу, динаміки і структури дебіторської заборгованості за 2019-2021 роки, показників її обертання. При цьому виявлені проблемні місця на даній ділянці обліку (слабка програма обліку «Реєстр», недостатня увага проведенню претензійної роботи, відсутність регулярних звірок з дебіторами, невикористання позабалансового рахунку обліку списаної дебіторської заборгованості тощо). У третьому розділі обґрунтовано шляхи удосконалення обліку дебіторської заборгованості (посилення заходів стягнення боргів, вдосконалення управління дебіторською заборгованістю, вдосконалення політики надання послуг і виконання робіт за спеціалізацією, покращення організації обліку в цілому) та наведення економіко-математичної моделі динаміки показників, пов’язаних з дебіторською заборгованістю. За результатами дослідження сформульовані шляхи досягнення намічених заходів (складання регулярних звірок з контрагентами, пошук нових змовників на проектні послуги та інші види робіт, виділення окремих рахунків обліку в розрізі строків непогашення тощо). Одержані результати можуть бути використані в практичній діяльності підприємства.
Опис: Палєєва, В. Р. Організація обліку розрахунків з дебіторами (на матеріалах ТОВ «ВТФ «АВЕ САН») : автореф. випускної кваліфікаційної роботи : 071 "Oблiк i oпoдаткування" / В. Р. Палєєва ; керівник роботи О. О. Сидоренко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра економіки, обліку і оподаткування. – Чернігів, 2022. – 11 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26654
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Палeeва_магістр_ЕОО_2022.pdfавтореферат237,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.