Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26676
Назва: Обґрунтування проєкту міні-пекарні з виробництва профілактичного асортименту хлібобулочних виробів з додаванням порошку морської капусти
Автори: Горелик, В. В.
Запека, М. О.
Ключові слова: міні-пекарня
хлібобулочні вироби
морська капуста
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Хліб є одним з основних продуктів харчування людини. Хліб містить багато корисних речовин, необхідних людині. Серед них білки, вуглеводи, вітаміни, мінерали та харчові волокна. Термофільні дріжджі, на яких печеться хліб в сучасних пекарнях, завдають шкоди здоров'ю і можуть сприяти прискоренню розвитку різних захворювань, то отже, необхідно по можливості замінювати звичайний хліб на різні хлібобулочні вироби на натуральних заквасках. Споживання в їжу морських водоростей і, морської капусти, зокрема, збагачує харчування важливими елементами, допомагає організму протистояти серцево-судинним захворюванням, виведенню з організму зайвого холестерину, який сприяє утворенню тромбів і призводить до інсульту або інфаркту, покращити показники крові. Також він має високий вміст вітамінів групи В, РР, мінеральних речовин. Допомагає в профілактиці і лікуванні деяких захворювань шлунково-кишкового тракту, а так само сприяє нормалізації обмінних і травних процесів. Метою даної роботи, враховуючи сучасні тенденції розвитку, галузі одержання хлібних виробів з гарними смаковими властивостями, відповідними фізико-хімічними показниками, нам необхідно розробити технологію хліба з додаванням до основної рецептури бурих водоростей, відрізнялися оригінальним смаком, кращими фізико-хімічними властивостями. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити завдання: – вивчити корисні властивості продукції з використанням морських водоростей; – розробити рецептуру хліба з додаванням порошку морської капусти; – вивчити органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів; – розробити проект технологічної документації на хлібобулочні вироби з додаванням порошку морської капусти; – провести техніко-економічне обґрунтування проекту міні-пекарні;  провести розрахунок показників економічної ефективності проєкту. Об'єкт дослідження кваліфікаційної роботи – технологія приготування хліба з додаванням порошку морської капусти Предмет дослідження – закваска спонтанної дії, хлібні вироби з використанням закваски спонтанної дії.
Опис: Горелик, В. В., Запека, М. О. Обґрунтування проєкту міні-пекарні з виробництва профілактичного асортименту хлібобулочних виробів з додаванням порошку морської капусти : міжкафедральна випускна кваліфікаційна робота / В. В. Горелик, М. О. Запека ; керівники роботи О. С. Лашук, О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій, Кафедра публічного управління та менеджменту організацій. – Чернігів, 2022. – 59 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26676
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.