Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26750
Назва: Нормативно-правове забезпечення обліку резерву сумнівних боргів
Інші назви: Regulatory and legal support for accounting of the doubtful debts reserve
Автори: Сидоренко, О. О.
Клименко, Т. В.
Гливенко, В. В.
Ключові слова: regulatory and legal support
receivables
bad debt
doubtful debt
reverse of doubtful debt
internal regulatory support
нормативно-правове забезпечення
дебіторська заборгованість
безнадійна заборгованість
сумнівна заборгованість
резерв сумнівних боргів
внутрішнє нормативне забезпечення
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): У статті на основі критичного огляду чинних національних і міжнародних нормативних актів систематизовано й охарактеризовано нормативно-правове забезпечення, що регулює загальні та спеціальні питання у сфері обліку й оподаткування операцій з формування, використання, коригування та/або списання резерву сумнівних боргів. Обґрунтована необхідність врегулювання на рівні внутрішнього нормативного забезпечення процесів обліку формування, використання, коригування та/або списання резерву сумнівних боргів у частині, яка не суперечить чинним нормативноправовим актам, що зумовлено передусім наявністю альтернативних варіантів щодо обліку цих процесів, визначених у відповідних нормативних актах. Це дало підставу для розробки моделі обліку операцій щодо резерву сумнівних боргів та їх податкових наслідків при визначенні бази оподаткування з податку на прибуток підприємств, а також узагальнення основних елементів внутрішнього нормативного забезпечення обліку операцій з формування, використання, коригування та/або списання резерву сумнівних боргів. Ефект від їх реалізації полягатиме у формуванні цілісної системи бухгалтерського обліку можливих операцій щодо резерву сумнівних боргів, а саме в частині забезпечення первинного, поточного та підсумкового обліку.
Опис: Сидоренко, О. Нормативно-правове забезпечення обліку резерву сумнівних боргів / О. Сидоренко, Т. Клименко, В. Гливенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 2 (30). С. - 125-138.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26750
Розташовується у зібраннях:Гливенко Валентина Василівна
Клименко Т. В.: наукові статті
Сидоренко О. О.: наукові статті
Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №2 (30)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
125-138.pdfстаття441,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.