Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27106
Назва: Організаційна культура в системі соціальної відповідальності закладів вищої освіти
Інші назви: Organizational culture in the system of social responsibility of high education institutions
Автори: Грішнова, О.
Панченко, О. І.
Ключові слова: higher education institution
organizational culture
social responsibility
educational services quality
competitiveness
stakeholders
educational services market
educational services market
заклад вищої освіти
організаційна культура
соціальна відповідальність
якість освітніх послуг
конкурентоспроможність
стейкхолдери
ринок освітніх послуг
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 4 (32)
Короткий огляд (реферат): У статті проведено обґрунтування сутності категорій «соціальна відповідальність» та «організаційна культура», що здійснено на основі аналізу сформованих у науковій літературі підходів до розгляду цих дефініцій. Дослідження змісту зазначених категорій здійснено щодо сучасного закладу вищої освіти, його діяльності та ролі у сталому розвитку суспільства й національної економіки. Метою статті визначено розкриття теоретико-прикладних засад формування організаційної культури в системі забезпечення соціальної відповідальності університетів. Доведено, що заклади вищої освіти, як надавачі високоякісних освітніх послуг, організатори інвестиційно привабливих наукових досліджень, ділові партнери, відповідальні роботодавці, учасники соціально-економічних і суспільно-політичних процесів, спроможні робити вагомий вплив у сталий розвитком місцевих громад, національної економіки та країни в цілому. Головним інструментом такого впливу у статті визначено організаційну культуру, що включає сукупність спільних для здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників та співробітників університету цінностей, переконань, традицій, норм поведінки, мотивів і стимулів діяльності. У результаті було обґрунтовано, що розбудова ефективної організаційної культури в системі соціальної відповідальності закладу вищої освіти забезпечує синхронізацію інтересів та задоволення запитів внутрішніх (здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники, співробітники) і зовнішніх (абітурієнти, батьки здобувачів вищої освіти, підприємці, громади, постачальники й інші ділові партнери) стейкхолдерів.
Опис: Грішнова, О. Організаційна культура в системі соціальної відповідальності закладів вищої освіти / О. Грішнова, О. Панченко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 4 (32). - С. 9-16.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27106
Розташовується у зібраннях:Панченко О. І.: наукові статті
Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №4 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9-16.pdfстаття350,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.