Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27161
Назва: Окремі аспекти обліку дебіторської заборгованості та резерву сумнівних боргів
Інші назви: Separate aspects of accounting of the receivables and doubtful debts reserve
Автори: Сидоренко, О. О.
Клименко, Т. В.
Гливенко, В. В.
Ключові слова: receivable
doubtful debts reserve
accounting
criteria
classification
decision tree
working chart of accounts
дебіторська заборгованість
резерв сумнівних боргів
облік
критерії
класифікація
дерево-рішень
робочий план рахунків
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 3 (31)
Короткий огляд (реферат): У статті запропоновано науковий підхід до виокремлення (виділення) видів дебіторської заборгованості, щодо яких нарахування резерву сумнівних боргів є можливим, що дозволяє забезпечити достовірну оцінку дебіторської заборгованості та надання повної, правдивої та неупередженої інформації користувачам фінансової звітності для прийняття рішень. На основі критичного аналізу чинного нормативно-правового забезпечення виділено низку критеріїв класифікації дебіторської заборгованості, залежно від можливості нараховувати резерв сумнівних боргів, та розроблено дерево прийняття рішень щодо виокремлення (виділення) видів дебіторської заборгованості, для яких нарахування резерву сумнівних боргів є можливим. Наголошено на необхідності виділення у внутрішньому розпорядчому документі щодо облікової політики розділу, у якому мають бути передбачені підстави (умови), які можуть свідчити про наявність невпевненості щодо погашення існуючої дебіторської заборгованості, а також визначені критерії (підстави) визнання безнадійної дебіторської заборгованості. Наведені рекомендації щодо розробки робочого плану рахунків бухгалтерського обліку та запропоновано деталізацію до рахунків обліку дебіторської заборгованості та резерву сумнівних боргів, що дозволить сформувати цілісну систему бухгалтерського обліку операцій із дебіторською заборгованістю та з нарахування резерву сумнівних боргів, а саме в частині забезпечення накопичення необхідної інформації щодо видів дебіторської заборгованості, за якими формування резерву сумнівних боргів є доцільним.
Опис: Сидоренко, О. Окремі аспекти обліку дебіторської заборгованості та резерву сумнівних боргів / О. Сидоренко, Т. Клименко, В. Гливенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 3 (31). - С. 201-212.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27161
Розташовується у зібраннях:Гливенко Валентина Василівна
Клименко Т. В.: наукові статті
Сидоренко О. О.: наукові статті
Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №3 (31)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
276682-Текст статті-637714-1-10-20230405.pdfстаття430,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.