Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27205
Назва: Особливості діяльності аграрного підприємництва в умовах децентралізації
Автори: Шебаніна, О.
Ключові слова: аграрне підприємництво
розмір підприємства
агрохолдинги
організаційно-правові форми господарювання
децентралізація
розвиток громад
доходи громад
agrarian entrepreneurship
enterprise size
agroholdings
organizational and legal forms of management
decentralization
community development
community income
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Науковий вісник Полісся;№ 2 (25)
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено особливості розвитку аграрного підприємництва під впливом посилення ролі місцевих органів влади, зміни нормативно-правової бази щодо земельних ресурсів. 83 % земель України використовуються в сільськогосподарських цілях. Зміна власності на землю, перетворення системи управління в державі, постійний попит на аграрну продукцію сприяло диференціації підприємницьких структур і їхніх потенційних спроможностей. Господарський рівень аграрного сектору представлений малими, середніми і великими підприємствами. Доведено, що суб’єкти господарювання в сільському господарстві з кількістю працюючих від 10 до 249 осіб формують основну частину доходу галузі. З’ясовано, що найбільші перетворення в період децентралізації в аграрному бізнесі зазнали державні підприємства, виробничі кооперативи, господарські товариства. Надано об’єктивну оцінку діяльності агрохолдингів і визначено їхній вплив на місцевий розвиток. В умовах децентралізації управління в громадах доцільно розробити проєкти активізації підприємницької діяльності. Для формування спроможної громади необхідно: створити належне підприємницьке середовище, інвестиційний клімат, запропонувати проєкти розвитку земель, які знаходяться в межах громади. Запровадити в практику стратегічне управління існуючими і створення нових комунальних підприємств з метою забезпечення доходу у спеціальний бюджет громади. Сформувати бюджет участі для планування розвитку сільських територій і підтримки ініціативи її мешканців.
Опис: Шебаніна, О. Особливості діяльності аграрного підприємництва в умовах децентралізації / О. Шебаніна // Науковий вісник Полісся. - 2022. - № 2 (25). - С. 46-58.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27205
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник Полісся. – 2022. – №2 (25)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
46-58.pdfстаття261,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.