Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27927
Назва: Глосарій за МСФЗ : методичні вказівки до самостійної роботи з дисциплін «Міжнародні стандарти фінансової звітності», «Облік і звітність в страхових організаціях», «Облік і звітність в банках» і «Облік і оподаткування в зарубіжних країнах» та інших дисциплін циклу професійної підготовки для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»
Автори: Сидоренко, О. О.
Клименко, Т. В.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Методичні вказівки містять глосарій термінів за міжнародними стандартами фінансової звітності. На думку авторів, засвоєння термінів, наведених у методичних вказівках, сприятиме більш якісному та повному розумінню економічної сутності викладеного під час лекційних і практичних занять навчального матеріалу, досягненню програмних результатів навчання, визначених освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування», зокрема: визначати сутність об’єктів обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування та розуміти їх роль і місце в господарській діяльності (ПР03); володіти методичним інструментарієм обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування господарської діяльності підприємств (ПР05); розуміти особливості практики здійснення обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування діяльності підприємств різних форм власності, організаційно-правових форм господарювання та видів економічної діяльності (ПР06). Окрім цього, здобувач вищої освіти зможе набути або розширити загальні (ЗК) та спеціальні (фахові) компетентності(СК), передбачені освітньою програмою: знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності (ЗК08); здатність до відображення інформації про господарські операції суб’єктів господарювання в фінансовому та управлінському обліку, їх систематизації, узагальнення у звітності та інтерпретації для задоволення інформаційних потреб осіб, що приймають рішення (СК03); здатність до професійного самовдосконалення. Здатність підтримувати належний рівень знань з обліку та оподаткування, постійно підвищувати свою професійну підготовку. Розуміння складових нормативно-правового забезпечення обліку та оподаткування, його мінливості та спроможність відстежувати його зміни та самонавчатися (CК12). З метою спрощення процесу вивчення, сприйняття та засвоєння термінів, наведених в методичних вказівках, авторами зроблено спробу переведення цього процесу в ігрову форму, зокрема запропоновано завдання для самостійного вирішення в рамках часу, відведеного на самостійну роботу за відповідними дисциплінами. Крім того, здобувачам вищої освіти матимуть можливість, попередньо поділившись на групки (3-5 осіб), в межах 5-10 хвилин під час практичних занять проводити ігри з вирішення кросвордів на швидкість, сканвордів, чи розробки та впровадження будь-яких інших видів ігор щодо вивчення економічної сутності понять та методичних засад обліку в межах певної теми, передбаченої робочими програмами на відповідне практичне заняття. На думку авторів, застосування ігрового підходу в процесі проведення практичних занять сприятиме підвищенню рівня зацікавленості до відповідних дисциплін, розвантаженню здобувачів вищої освіти при вивченні складного матеріалу, а також поглибленню соціальних навичок до роботи в команді, адаптації до колективної роботи, розвитку логічного мислення, формуванню вміння стисло та чітко викладати матеріал, швидко орієнтуватися у часі та просторі, працювати як індивідуально, так і в команді.
Опис: Глосарій за МСФЗ : метод. вказ. до самост. роботи з дисциплін «Міжнародні стандарти фінансової звітності», «Облік і звітність в страхових організаціях», «Облік і звітність в банках» і «Облік і оподаткування в зарубіжних країнах» та інш. дисциплін циклу проф. підготовки для здобувачів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / уклад.: О. О. Сидоренко, Т. В. Клименко. - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. - 58 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27927
Розташовується у зібраннях:Клименко Т. В.: навчально-методичні видання
Сидоренко О. О.: навчально-методичні видання
Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4908 Метод Глосарій за МСФЗ (1).pdfметодичні вказівки707,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.