Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28753
Назва: Біохімія рухової активності : методичні вказівки до практичних занять для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 017 "Фізична культура і спорт"
Автори: Буяльська, Н. П.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Підготовка фахівців у галузі фізичної культури та спорту потребує знань із різних галузей, у тому числі для неї необхідні біохімічні наукові дані. Біохімія надає можливості виявлення великого переліку показників, що відображають ефективність тренувального процесу, сигналізують про розвиток захворювань, дозволяють виявити застосування допінгу тощо. Таким чином, використання біохімічних даних у галузі фізичної культури та спорту є загальноприйнятою та необхідною сучасною практикою. Найважливішим напрямком біохімії, яка насамперед має входити до переліку курсів для підготовки за спеціальністю 017 – Фізична культура та спорт є біохімія рухової активності. Практичні роботи з навчальної дисципліни «Біохімія рухової активності» дають змогу навчитися застосовувати здобуті знання, що є важливим елементом практикоорієнтованого навчання у сучасному університеті. Практичні роботи охоплюють різні біохімічні аспекти, які мають важливе значення у професійній діяльності фахівців у галузі фізичної культури та спорту – починаючи від хімічного складу організму людини, і закінчуючи біохімічним контролем рухової активності спортсменів. У методичні вказівки включені наступні практичні роботи: «Вивчення особливостей хімічного складу організму. Водно-мінеральний баланс під час рухової активності», «Характеристика складу та біохімічних функцій білків в організмі людини. Обмін білків при фізичних навантаженнях», «Характеристика вуглеводів як сполук, необхідних для забезпечення рухової активності», «Дослідження складу, функцій та обміну ліпідів в організмі. Вплив фізичних навантажень на обмін ліпідів», «Визначення особливостей будови та ролі вітамінів і гормонів для забезпечення рухової активності», «Біохімія м’язів та м’язового скорочення. Біоенергетика рухової активності», «Біохімічні чинники втоми та маркери процесів відновлення. Особливості біохімічної адаптації до фізичного навантаження», «Аналіз результатів біохімічного контролю рухової активності людини».
Опис: Біохімія рухової активності : метод. вказівки до практ. занять для здобувачів вищ. освіти перш. (бакалавр.) рівня спеціальності 017 "Фізична культура і спорт" / уклад. Н. П. Буяльська. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023.– 36 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28753
Розташовується у зібраннях:Буяльська Н. П.: навчально-методичні видання
Медичні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5012 Buialska_БiохіміяРА.pdfметодичні вказівки1,22 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.