Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29003
Назва: | Технологія отримання оліє-пряних сумішей |
Інші назви: | Technology of obtaining oil-spice mixtures |
Автори: | Очеретна, А. Фролова, Н. |
Ключові слова: | oils spices blending composition chromatography extraction biological value олії прянощі купаж композиція хроматографія екстрагування біологічна цінність |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 2 (32) |
Короткий огляд (реферат): | Одним із ключових напрямів роботи є створення продукту, збалансованого за жирнокислотним складом та збагаченого біологічно активними речовинами, які проявляють одночасно антиоксидантну та антибіотичну властивість, приємним за смако-ароматичними властивостями та з подовженим терміном зберігання. Експериментально підтверджено показники якості дослідних зразків олії, досліджено жирно-кислотний склад хроматографічним методом. Розроблено купаж олій за співвідношенням ПНЖК та МНЖК та сенсорним аналізом із складом. Досліджено хімічний склад прянощів, а саме вміст каротиноїдів, ефірних олій та поліфенольних сполук. Обрано композицію прянощів. Розроблено спосіб одержання оліє-пряної суміші методом вакуумного екстрагування. |
Опис: | Очеретна, А. Технологія отримання оліє-пряних сумішей / А. Очеретна, Н. Фролова // Технічні науки та технології. - 2023. - № 2 (32). - С. 289-299. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29003 |
Розташовується у зібраннях: | Технічні науки та технології. – 2023. – №2 (32) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
289-299.pdf | стаття | 573,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.