Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29003
Назва: Технологія отримання оліє-пряних сумішей
Інші назви: Technology of obtaining oil-spice mixtures
Автори: Очеретна, А.
Фролова, Н.
Ключові слова: oils
spices
blending
composition
chromatography
extraction
biological value
олії
прянощі
купаж
композиція
хроматографія
екстрагування
біологічна цінність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 2 (32)
Короткий огляд (реферат): Одним із ключових напрямів роботи є створення продукту, збалансованого за жирнокислотним складом та збагаченого біологічно активними речовинами, які проявляють одночасно антиоксидантну та антибіотичну властивість, приємним за смако-ароматичними властивостями та з подовженим терміном зберігання. Експериментально підтверджено показники якості дослідних зразків олії, досліджено жирно-кислотний склад хроматографічним методом. Розроблено купаж олій за співвідношенням ПНЖК та МНЖК та сенсорним аналізом із складом. Досліджено хімічний склад прянощів, а саме вміст каротиноїдів, ефірних олій та поліфенольних сполук. Обрано композицію прянощів. Розроблено спосіб одержання оліє-пряної суміші методом вакуумного екстрагування.
Опис: Очеретна, А. Технологія отримання оліє-пряних сумішей / А. Очеретна, Н. Фролова // Технічні науки та технології. - 2023. - № 2 (32). - С. 289-299.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29003
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №2 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
289-299.pdfстаття573,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.