Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29158
Назва: Сучасна архітектура : методичні вказівки до графоаналітичної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 191 “Архітектура та містобудування”
Автори: Павленко В. В.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Сучасна архітектура» призначена для здобувачів вищої освіти 3 курсу і є продовженням курсу «Історія мистецтва, архітектури та містобудування». На відміну від попереднього курсу ця дисципліна звертає основну увагу на соціальні й філософські проблеми, які стимулюють перетворення у сучасній архітектурі і дизайні. Велике розмаїття стилів і напрямів сучасної архітектури і дизайну, складність їх формотворення є реакцією архітекторів, дизайнерів і суспільства на активне переосмислення минулого і сучасності. Саме це становить зміст даного курсу. Мета дисципліни – надання здобувачам вищої освіти знання провідних течій сучасної архітектури та дизайну; розуміння глибинних процесів творчості архітекторів та дизайнерів, які базуються на соціальних, економічних і політичних засадах суспільства. Завдання дисципліни: навчити здобувачів вищої освіти напряму «Архітектура та містобудування» аналізувати сучасні твори з погляду як історичних аспектів, так і сучасних концепцій суспільства в цілому і, зокрема, окремих його представників. Сучасна наука проникала в архітектуру й спонукала до глибокого та всебічного аналізу факторів, що впливають на створення архітектури, до пошуків такої критичної оцінки дійсності. В концепціях архітектури виникали й прямі відгомони деяких наукових ідей - як, наприклад, моделі «простору - часу» Ейнштейна й Минковського. Розвиток теоретичних концепцій іде у взаємозв'язку з архітектурною практикою, іноді всупереч загальній тенденції до спеціалізації. Поєднання в одній особі практика й мислителя стає характерним для великих зодчих нашого століття. Предмет вивчення дисципліни: архітектурно-теоретичні і дизайнерські концепції регіональних шкіл і течій, позиції теоретиків світової архітектури, творчість видатних майстрів-практиків.
Опис: Сучасна архітектура : метод. вказ. до графоаналіт. роботи для здобувачів вищ. освіти перш. (бакалавр.) рівня спеціальності 191 “Архітектура та містобудування” / укладач. В. В. Павленко. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – 13 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29158
Розташовується у зібраннях:Павленко В. В.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5096 МВ Сучасна архітектура (1) (3).pdfметодичні вказівки685,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.