Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29236
Назва: Досвід впровадження зеленої соціальної роботі в Україні та за кордоном
Інші назви: Experience of implementing green social work in Ukraine and abroad
Автори: Маслак, М. В.
Ключові слова: ресурси
розподіл
суспільство
зелена
екологізація
структура
впровадження
досвід
покращення
resources
distribution
society
green
greening
structure
implementation
experience
improvement
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Однією з провідних тенденцій у розвитку соціальної роботи полягає у поетапному розширенні її функціонального потенціалу. Це означає не лише підвищення взаємодії між "соціальним працівником і громадянином", але й залучення соціальних фахівців до покращення навичок раціонально використовувати різни види ресурсів у своїй діяльності, стимулювання волонтерства та покращення дизайну міських і сільських просторів. Розподіллюдськихресурсів в аспектізеленоїсоціальноїроботивизначається не тількисоціальними аспектами, але й зеленими, екологічними та стало- розвитковимипитаннями. Цейпідхід ставить перед собою завданнязабезпечитисправедливий та раціональнийрозподілресурсів у суспільстві, враховуючивсі обмеження та потреби майбутніхпоколінь. Зелена соціальна робота такожакцентує на справедливому розподіліресурсівсередвсіхверствсуспільства. Вона прагнепідтримувати та вдосконалюватисистемисоціальногозахисту, рівність доступу до освіти та медичнихпослуг, а такожсприятиекономічнійсправедливості. Все ці аспекти були спонуканням до обраної мною теми кваліфікаційної роботи під назвою «Досвід впровадження зеленої соціальної роботі в Україні та за кордоном». Так, в 1 розділі було висвітлено теоретико-методологічні засади дослідження досвіду впровадження зеленої соціальної роботи. Зелена соціальна теорія представляє нову галузь соціальної роботи, яка виникла у відповідь на занепокоєння глобальної спільноти щодо сталого розвитку. В 2 розділі роботи було проведено емпіричне дослідження щодо рівня та оцінки впровадження зеленої соціальної роботи в діяльність організації. Були встановленні критерії, рівні та показники, які допомогли в оцінці та впровадженнізеленоїсоціальноїроботи в організації, а також в оцінціїїефективності та впливу на громаду. Рівень впровадження зеленої соціальної роботи серед респондентів є низьким (початковим). Більшість учасників не мають досвіду роботи у цьому напрямі та не використовують методи та підходи зеленої соціальної роботи у своїй практиці. Співпраця з іншими фахівцями та спостереження за успішністю проектів також є недостатньою. Варто також зауважити про те, що всі учасники вказали на аспекти зеленої соціальної роботи, але не усвідомлюють повністю їхнього відношення до цієї концепції. Потрібно акцентувати на підвищенні усвідомлення та розуміння концепції серед персоналу. В 3 розділі були розроблені рекомендації та програма ефективного впровадження зеленої соціальної роботи. Надані рекомендації мають сприяти ефективному впровадженню зеленої соціальної роботи в організації, забезпечуючи баланс між соціальною справедливістю та відповідальним відношенням до природи. Розроблена програма розроблена для етапового впровадження зеленої соціальної роботи в організації, забезпечуючи активну участь співробітників, залучення громади та партнерів, а також постійний моніторинг і вдосконалення.
Опис: Маслак, М. В. Досвід впровадження зеленої соціальної роботі в Україні та за кордоном : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / М. В. Маслак ; керівник роботи Н. С. Нагорна ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2023. – 67 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29236
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маслак М.В. маг.КР МСР-221 кафедра СР 2023.pdfдиплом492,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.