Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29239
Назва: Соціальна робота з дітьми сиротами в умовах надзвичайного стану в Україні
Інші назви: Social work with orphaned children in the state of emergency in Ukraine
Автори: Саннікова, Г. О.
Ключові слова: діти-сироти
соціальна робота
надзвичайний стан
потреба
orphans
social work
state of emergency
need
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): У зв'язку з початком повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України в лютому 2022 року, актуальність теми дослідження полягає в необхідності вивчення нових аспектів розуміння дітей-сиріт як клієнтів соціальної роботи в умовах надзвичайного стану. У зв'язку з цим, функціонування всього суспільного, соціального та державного механізму зазнало вимушених змін, що потребує розроблення нових теоретико- методологічних засад роботи з дітьми-сиротами в умовах надзвичайного стану. В першому розділі роботи було проаналізовано методологію соціальної роботи з дітьми сиротами в умовах надзвичайного стану.Визначено поняття надзвичайного стану в Україні Розглянуто діятьність державних та недердавних інституцій з дітьи сиротами. У другому розділі роботи було проведено емпіричне дослідження. Результати свідчать про те, що багато дітей-сиріт, які тимчасово проживають в Чернігівській області через військовий конфлікт на сході України, стикаються з різними викликами в аспектах соціальної підтримки, освіти, психологічної допомоги та соціальної інтеграції. У третьому розділі були розроблені методичні рекомендації. Ці рекомендації спрямовані на створення ефективної системи соціальної підтримки для дітей-сиріт в умовах надзвичайного стану, сприяючи їхньому психосоціальному та загальному розвитку. Наукова новизна роботи полягає в досліджені нового аспекту розуміння дітей-сиріт як клієнтів соціальної роботи в умовах надзвичайного стану, виявленню їх теоретико-методологічні засади.
Опис: Саннікова, Г. О. Соціальна робота з дітьми сиротами в умовах надзвичайного стану в Україні : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / Г. О. Саннікова ; керівник роботи Т. І. Захаріна ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2023. – 65 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29239
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Саннікова Г.О. маг.КР МСР-221 кафедра СР 2023.pdfдиплом637,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.