Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29285
Назва: Дослідження впливу електромагнітних випромінювань на дріжджову суспензію та якісні властивості хлібобулочних виробів
Інші назви: Study of the influence of electromagnetic radiation on yeast suspension and quality properties of bakery products
Автори: Легейда, А. В.
Ключові слова: хлібобулочні вироби
дріжджова суспензія
електромагнітне поле
bakery products
yeast suspension
electromagnetic field
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз шляхів інтенсифікації процесів бродіння під час виробництва хлібобулочних виробів. Встановлено, що одним з найцікавіших фізичних способів інтенсифікації бродіння є використання електро-магнітного поля для опромінення дріжджової суспензії: частота поля 3 ГГц, інтенсивність 800-1600 Вт/м2, термін впливу 15-45 сек. Предмет дослідження – дріжджова суспензія, напівфабрикати та готові вироби із застосуванням опромінення електромагнітним полем. Об’єкт дослідження - технологія Паляниці української, масою 0,75 кг. Мета кваліфікаційної роботи – є вивчення впливу електромагнітного випромінювання на якісні показники дріжджової суспензії, напівфабрикату та готових хлібобулочних виробів, виготовлених за опарною технологією. Встановлено, що якісні фізико-хімічні та органолептичні показники досліджуваних зразків достатньо різняться, але найбільш якісними є зразки з терміном опромінення 15-30 сек та інтенсивністю опромінення 800 Вт/м2. Розроблено рецептуру виготовлення Паляниці української та апаратурно-технологічну схему для її виробництва з урахуванням можливості застосування джерела ЕМВ для опромінення дріжджової суспензії.
Опис: Легейда, А. В. Дослідження впливу електромагнітних випромінювань на дріжджову суспензію та якісні властивості хлібобулочних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. В. Легейда ; керівник роботи Н. М. Денисова ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 86 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29285
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Легейда А.В. диплом магістр МХТ-221 Харчові технології.pdfдиплом2,49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.