Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29285
Назва: | Дослідження впливу електромагнітних випромінювань на дріжджову суспензію та якісні властивості хлібобулочних виробів |
Інші назви: | Study of the influence of electromagnetic radiation on yeast suspension and quality properties of bakery products |
Автори: | Легейда, А. В. |
Ключові слова: | хлібобулочні вироби дріжджова суспензія електромагнітне поле bakery products yeast suspension electromagnetic field |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз шляхів інтенсифікації процесів бродіння під час виробництва хлібобулочних виробів. Встановлено, що одним з найцікавіших фізичних способів інтенсифікації бродіння є використання електро-магнітного поля для опромінення дріжджової суспензії: частота поля 3 ГГц, інтенсивність 800-1600 Вт/м2, термін впливу 15-45 сек. Предмет дослідження – дріжджова суспензія, напівфабрикати та готові вироби із застосуванням опромінення електромагнітним полем. Об’єкт дослідження - технологія Паляниці української, масою 0,75 кг. Мета кваліфікаційної роботи – є вивчення впливу електромагнітного випромінювання на якісні показники дріжджової суспензії, напівфабрикату та готових хлібобулочних виробів, виготовлених за опарною технологією. Встановлено, що якісні фізико-хімічні та органолептичні показники досліджуваних зразків достатньо різняться, але найбільш якісними є зразки з терміном опромінення 15-30 сек та інтенсивністю опромінення 800 Вт/м2. Розроблено рецептуру виготовлення Паляниці української та апаратурно-технологічну схему для її виробництва з урахуванням можливості застосування джерела ЕМВ для опромінення дріжджової суспензії. |
Опис: | Легейда, А. В. Дослідження впливу електромагнітних випромінювань на дріжджову суспензію та якісні властивості хлібобулочних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. В. Легейда ; керівник роботи Н. М. Денисова ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 86 с. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29285 |
Розташовується у зібраннях: | Дипломні роботи освітнього ступеня магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Легейда А.В. диплом магістр МХТ-221 Харчові технології.pdf | диплом | 2,49 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.