Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29344
Назва: Підвищення рівня конкурентоспроможності комерційних банків в Україні
Інші назви: Increasing the level of competitiveness of commercial banks in Ukraine
Автори: Семещенко, К. В.
Ключові слова: банківська система
конкуренція
комерцінйий банк
конкурентоспроможність
рейтинг
активи
ефективність
banking system
competition
commercial bank
competitiveness
rating
assets
efficiency
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є напрями підвищення рівня конкурентоспроможності комерційних банків в Україні. Об’єктом дослідження виступає сучасний стан банківської системи України. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження сучасного стану банківської системи та визначення напрямів підвищення рівня конкурентоспроможності комерційних банків в Україні. До переліку завдань кваліфікаційної роботи віднесено: вивчити підходи до поняття конкуренції та конкурентоспроможності в банківській сфері; охарактеризувати методичні підходи до аналізу та оцінки ефективності управління конкурентоспроможністю комерційних банків; охарактеризувати макро-, мезо- і мікроекономічні фактори, які визначають конкурентоспроможність комерційних банків; дослідити нормативно-правові засади функціонування комерційних банків в контексті їх конкурентоспроможності; оцінити сучасний стан розвитку банківської системи України; проаналізувати конкурентоспроможність комерційних банків в Україні; проаналізувати ринкову конкуренцію між комерційними банками; виявити основні ризики і загрози функціонування і розвитку комерційних банків та їх оцінювання; узагальнити основні проблеми розвитку банківської системи на сучасному етапі розвитку; сформувати напрями підвищення рівня конкурентоспроможності комерційних банків України та їх фінансово-економічно обґрунтувати. Наукова новизна отриманих результатів полягає в тому, що досліджено особливості впливу економічної та політичної кризи на стан конкурентоспроможності комерційних банків в Україні. Практична значущість отриманих результатів полягає в можливості використання розроблених напрямів підвищення конкурентоспроможності комерційних банків банківськими установа в Україні.
Опис: Семещенко, К. В. Підвищення рівня конкурентоспроможності комерційних банків в Україні : випускна кваліфікаційна робота : 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / К. В. Семещенко ; керівник роботи О. В. Шишкіна ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра фінансів, банківської справи та страхування. – Чернігів, 2023. – 74 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29344
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Семещенко_магістр_ФБСС_2023.pdfдиплом3,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.