Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29510
Назва: Багатоканальний пристрій регулювання потужності електричних нагрівальних елементів
Автори: Шокодько, Д. А.
Ключові слова: керування потужністю
енергоефективність
паралельний канал та частота живлення
оптимізація енергоефективності
моніторинг та оптимізація електроенергії
рower management
energy efficiency
parallel channel and frequency
optimization of energy efficiency
monitoring and optimization of electricity usage
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Ця дипломна робота представляє собою важливий крок у напрямку вдосконалення систем керування потужністю та оптимізації використання електроенергії у промисловості та інших галузях. В основі проєкту лежить доопрацювання комбінованої 8-канальної плати керування потужністю нагрівачів, яка вже знаходиться в експлуатації. Основним завданням є розширення можливостей керування живленням нагрівачів. Поточна версія плати працює від класичної промислової мережі ~220 В 50 Гц. Однак, для оптимізації енергоефективності та точності керування, необхідно додати підтримку паралельного каналу з напругою ~220 В 1000 Гц. Це інноваційне вдосконалення дозволить адаптувати роботу системи в залежності від вимог та особливостей нагрівачів. Додатково, робота включає інтеграцію мікроконтролера для управління системою через інтерфейс UART або CAN, що надає зручний та гнучкий спосіб керування та моніторингу нагрівачів. Це підвищить ефективність використання системи у реальних умовах. Важливою частиною роботи є можливість вимірювати струм на кожній фазі за допомогою трансформаторів струму. Окрема функціональність дозволяє міряти струм на швидкому паралельному каналі ~220 В 1 кГц, забезпечуючи необхідні дані про споживану потужність та моніторинг ефективності системи. В результаті проведеного дослідження та розробки, отримані результати можуть бути використані для створення більш енергоефективних систем обігріву та керування. Даний проєкт має потенціал внести значний внесок у сферу підвищення продуктивності та раціонального використання електроенергії.
Опис: Шокодько, Д. А. Багатоканальний пристрій регулювання потужності електричних нагрівальних елементів : випускна кваліфікаційна робота : 172 "Телекомунікації та радіотехніка" / Д. А. Шокодько ; керівник роботи М. А. Хоменко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра Радіотехнічних та вбудованих систем. – Чернігів, 2023. – 92 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29510
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шокодько-магістр-РТВС_2023.pdf4,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.