Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29516
Назва: Підвищення ефективності використання генеруючого обладнання на Чернігівській ТЕЦ
Інші назви: Increasing the efficiency of the use of heger equipment at the Chernihiv thermal power plant
Автори: Корнієць, А. В.
Ключові слова: теплова електростанція
генеруюче обладнання
енергоефективність
thermal power plant
generating equipment
energy efficiency
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): першому розділі наведено загальна характеристика об'єкта реконструкції, надано опис структурної електричної схеми роботи ТЕЦ та характеристика основного електричного обладнання. Другий розділ роботи присвячено опису завдання щодо поліпшення технічного стану основного та допоміжного обладнання підприємства Чернігівська ТЕЦ, розглянуто типові проекти реконструкції підприємства та існуючої програми розвитку ТЕЦ. В третьому та четвертому розділах розглянуто заходи з підвищення ефективності використання генеруючого обладнання, вибір та обґрунтування варіантів схем модернізації ТЕЦ та проектування резервної повітряної лінії електропередачі для безвідмовної роботи станції та електропостачання міста. В п’ятому та шостому розділах зроблено обґрунтування заходів з перерозподілу існуючих потужностей ТЕЦ та заходи з охорони праці при проведенні електротехнічних робіт. В результаті виконання дипломної роботи було проаналізовано два варіанти побудови структурної схеми ТЕЦ. Встановлено, що обидва варіанти за річними експлуатаційними витратами є практично рівнозначні, але витрати по першому варіанті на 3,9% нижчі, і він прийнято для подальших розрахунків. Проекти з підвищення потужності ТЕЦ за рахунок встановлення додаткового трансформатората резервної повітряної лінії електропередачі з визначенням пропускної спроможності є досить актуальними в умовах венного стану, й їх реалізація підвищіть надійність використання генеруючого обладнання.
Опис: Корнієць, А. В. Підвищення ефективності використання генеруючого обладнання на Чернігівській ТЕЦ : випускна кваліфікаційна робота : 141 "Електроенеретика, електротехніка та електромеханіка" / А. В. Корнієць ; керівник роботи Р. О. Буйний ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра електричної інженерії та інформаційно-вимірювальних технологій. – Чернігів, 2023. – 93 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29516
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Корнієць_магістр_141-електроенергетика_2023.pdfдиплом2,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.