Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29744
Назва: Адміністрування єдиного податку: сучасний стан та перспективи розвитку (на матеріалах ГУ ДПС у Чернігівській області)
Автори: Січевська, А. О.
Ключові слова: адміністрування
єдиний податок
платник податку
спрощена система оподаткування
податковий контроль
податкова декларація
податкова культура
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Досліджено сутність, функцій та принципи адміністрування податків і зборів, його місце у системі податкових відносин, охарактеризовані основні риси спрощеної системи оподаткування та особливості адміністрування єдиного податку. Розглянуто зарубіжний досвід адміністрування єдиного податку та ідентифіковані спільні риси його реалізації. Наведено процедуру адміністрування єдиного податку в Україні, особливості функціонування електронного кабінету платника податків. Визначені основні нормативно-правові акти, які регулюють питання оподаткування та адміністрування єдиного податку. Охарактеризовані особливості діяльності, завдання та функції Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області, в тому числі в частині адміністрування податків і зборів, наведені основні показники його діяльності. Визначений порядок адміністрування єдиного податку в розрізі груп платників, зокрема, з урахуванням змін до чинного законодавства в умовах воєнного стану, наведена методика їх податкового контролю. Проаналізовано динаміку та рівень податкових надходжень до Зведеного бюджету України та Зведеного бюджету Чернігівської області, в тому числі щодо надходжень єдиного податку, визначені особливості його справляння в розрізі платників, сфер діяльності. Розроблені пропозиції щодо вдосконалення процесу адміністрування єдиного податку в Україні, зокрема визначені стратегічні напрями забезпечення його ефективності на основі оптимізації процедур адміністрування єдиного податку та розвитку взаємодії податкових органів та платників єдиного податку. Сформульовані рекомендації щодо: оцінювання якості адміністрування єдиного податку на основі сукупності критеріїв; підвищення ефективності кадрової політики; моніторингу фінансово-господарської діяльності платників єдиного податку – юридичних осіб; критеріїв ризику вчинення податкових правопорушень; контрольних процедур на стадіях реєстрації, функціонування та припинення діяльності платників єдиного податку; залучення громадськості до вдосконалення адміністрування єдиного податку; підвищення податкової культури суспільства тощо.
Опис: Січевська, А. О. Адміністрування єдиного податку: сучасний стан та перспективи розвитку (на матеріалах ГУ ДПС у Чернігівській області) : автореф. випускної кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеню «магістр» : 071 "Облік і оподаткування" / А. О. Січевська ; керівник роботи Т. В. Клименко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2023. – 14 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29744
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Січевська_магістр_ЕОО_2023.pdfавтореферат244,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.