Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29746
Назва: Організація обліку та аналіз наявності і руху медикаментів» (на матеріалах Комунального некомерційного підприємства «Сімейна поліклініка» Чернігівської міської ради)
Автори: Царенко, К. В.
Ключові слова: медикаменти
облік
VEN-аналіз
ABC-аналіз
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що сутність терміну медикаменти проявляється крізь призму нормативно-правових відносин в охороні здоров’я та визначається як будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), що має властивості та призначена для лікування або профілактики захворювань у людей. Медикаменти класифікують за багатьма ознаками: фармако-терапевтична, за походженням, за фармакологічним ефектом, спосіб введення медикаментів, за агрегатним станом. Найбільш вживана класифікація згідно Анатомо-терапевтично-хімічною класифікацією ВООЗ. Теоретико-методичні підходи до аналізу наявності та руху медикаментів в закладах охорони здоров’я здійснюються за клініко-економічним аналізом. Виявлено, основна мета цього аналізу полягає в раціоналізації використання ресурсів та підвищенні ефективності управління медикаментами в медичних установах. Аналіз використання лікарських засобів базується на методі частотного аналізу, VEN- та ABC-аналізу. З метою удосконалення ведення обліку медикаментів обґрунтовано здійснювати списання витрат медикаментів наступним чином: якщо медикаменти можна ідентифікувати безпосередньо із надаваємою послугою, то такі медикаменти списувати на рахунок 23 “Виробництво”, якщо не можна прямо віднести до собівартості, то на рахунку 91 “Загальновиробничі витрати”. З метою удосконалення обліку медикаментів отриманих як благодійна допомога в умовах воєнного стану запропоновано Акт оцінки медикаментів для визначення справедливої вартості.
Опис: Царенко, К. В. «Організація обліку та аналіз наявності і руху медикаментів» (на матеріалах Комунального некомерційного підприємства «Сімейна поліклініка» Чернігівської міської ради) : автореф. випускної кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеню «магістр» : 071 "Облік і оподаткування" / К. В. Царенко ; керівник роботи Ю. М. Перетятько ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2023. – 9 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29746
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Царенко_магістр_ЕОО_2023.pdfавтореферат268,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.