Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29747
Назва: Облік, аналіз і контроль грошових коштів та управління грошовими потоками підприємства (на матеріалах АТ «Укрпошта»)
Автори: Черняк, Д. О.
Ключові слова: облік
аналіз
контроль
управління
грошові кошти
грошові потоки
каса
рахунки в банках
система обліково-аналітичного забезпечення
моніторинг
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Досліджено економічну сутність грошових коштів і грошових потоків підприємства, визначені основні фактори, які визначають систему обліково-аналітичного забезпечення управління грошовими потокам, та нормативно-правову базу обліку грошових коштів. Охарактеризовані основні положення організації обліку грошових коштів на підприємстві, система рахунків бухгалтерського обліку, первинні документи та фінансова звітність. Наведені основні положення щодо управління грошовими потоками на підприємстві: сутність, завдання, інформаційне поле, функції, сукупність методів та інструментів. Визначені методичні положення щодо контролю грошових коштів на підприємстві. Проаналізовані тенденції розвитку підприємств, зайнятих у сфері поштових послуг, оцінено рівень та динаміку фінансово-економічних показників діяльності АТ «Укрпошта», охарактеризовано облікову політику компанії та організацію обліку і контролю грошових коштів, досліджено обсяг і структуру грошових коштів, а також ефективність управління грошовими потоками в АТ «Укрпошта». Наведені пропозиції щодо вдосконалення обліково-аналітичного забезпечення та підвищення ефективності управління грошовими потоками АТ «Укрпошта». Розроблені рекомендації щодо: складу елементів системи обліково-аналітичного забезпечення управління грошовими потоками та створення інформаційної бази; доповнення окремих положень Наказу про облікову політику; впровадження оцінки якості управління компанією на основі аналізу грошових потоків за видами діяльності; складу елементів системи внутрішнього контролю грошових коштів та тестування системи внутрішнього контролю готівково-розрахункових операцій в касах; контролю і аналізу руху грошових коштів у результаті реалізації інвестиційного проекту компанії тощо.
Опис: Черняк, Д.О. Облік, аналіз і контроль грошових коштів та управління грошовими потоками підприємства (на матеріалах АТ «Укрпошта») : автореф. випускної кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеню «магістр» : 071 "Облік і оподаткування" / Д. О. Черняк ; керівник роботи Т. В. Клименко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. – Чернігів, 2023. – 16 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29747
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Черняк_магістр_ЕОО_2023.pdfавтореферат461,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.